Συνέντευξη προέδρου΄Ενωσης Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας στην ΕΡΤ Ζακύνθου

00:51 2/6/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Τη δυνατότητα προσφυγής στο νόμο Κατσέλη όσων αντιμετωπίζουν πρόβλημα αποπληρωμής των δανείων τους, ο οποίος -αν και έχουν γίνει τροποποιήσεις- βρίσκεται ακόμη σε ισχύ, επεσήμανε σε συνέντευξή της στην ΕΡΤ Ζακύνθου, η πρόεδρος της Ένωσης Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας, Ιωάννα Καρανδινάκη, τονίζοντας, ταυτόχρονα, ότι θα πρέπει να επισπεύσουν όσοι έχουν σχετικές εκκρεμότητες,

καθώς εκτιμάται πως θα καταργηθούν 31 Δεκεμβρίου του 2018 τα ισχύοντα μέχρι σήμερα για την προστασία της πρώτης κατοικίας.

Η κα Καρανδινάκη, δίνοντας στοιχεία για τη δραστηριότητα της εν λόγω ένωσης, είπε ότι, από τις οριστικές αποφάσεις για υποθέσεις στεγαστικών και καταναλωτικών δανείων που διαχειρίστηκε και οι οποίες στο σύνολό τους αφορούσαν οφειλές μελών της ύψους 1.215.888,81 ευρώ, επιτεύχθηκε διαγραφή χρεών συνολικού ποσού ύψους 784.173,21 ευρώ. Δηλαδή, οι οφειλέτες θα εξοφλήσουν συνολικά 431.715,60 ευρώ σύμφωνα με τις οριζόμενες μηνιαίες δόσεις, οι οποίες συνήθως είναι από 180 έως 240. Όπως υποστήριξε τα ποσοστά κουρέματος ξεκινούν από 8%, ενώ, σε κάποιες περιπτώσεις άγγιξαν το 90%.

Επιπλέον, η κα Καρανδινάκη, αφού ανέφερε ότι υπάρχουν τοπικά παραρτήματα της ένωσης σε ολόκληρη τη χώρα καθώς και συνεργασία με τα κατά τόπους εργατικά κέντρα, επεσήμανε ότι μέσω αυτής δίνεται η δυνατότητα σε όσα υπερχρεωμένα νοικοκυριά αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στα μεγάλα δικηγορικά κόστη να λάβουν -μέσω συμβάσεων που έχουν γίνει με δικηγόρους ανά την Ελλάδα- τις σχετικές νομικές υπηρεσίες σε εξαιρετικά χαμηλές τιμές και με συγκεκριμένο τιμοκατάλογο, βάσει του οποίου θα γνωρίζουν επακριβώς το ποσό που πρέπει να καταβάλλουν μέχρι οι υποθέσεις τους να τελεσιδικήσουν. Μάλιστα, όπως επεσήμανε, κάθε περίπτωση εξετάζεται ad hoc με οικονομικό σύμβουλο και ατομικά ραντεβού. Τέλος, ενημέρωσε ότι εάν κάποιος οφειλέτης επιθυμεί να αναλάβει η Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας την υπόθεσή του θα πρέπει να γίνει μέλος της καταβάλλοντας 1 ευρώ μηνιαίως, ενώ, οποιοσδήποτε μπορεί να λάβει δωρεάν πληροφορίες.

Ρεπορτάζ: Μαρίνα Μάντζου

Keywords
Τυχαία Θέματα