Συνελήφθησαν πέντε φερόμενα ως μέλη ακροδεξιάς οργάνωσης (video)

18:21 6/3/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Πέντε μέλη τα οποία φέρονται να ανήκουν σε ακροδεξιά οργάνωση έχουν συλληφθεί σε μεγάλη επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας σε Αττική, Ήπειρο και Β. Ελλάδα και θα οδηγηθούν την Τετάρτη στον εισαγγελέα, με βαριές κατηγορίες. Στις 11 έχουν φτάσει μέχρι στιγμής οι κατ΄ οίκον έρευνες.

Όλοι είναι νεαρής ηλικίας (μέχρι 30 ετών), ενώ μεταξύ τους είναι και ένας δικηγόρος, και κατηγορούνται για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, κατοχή

εκρηκτικών υλών, εκρήξεις, εμπρησμό, διακεκριμένες φθορές και παραβάσεις του νόμου περί όπλων.

Σύμφωνα με αρμόδιους αξιωματικούς, η σημερινή υπόθεση αποτελεί συνέχεια της σύλληψης τεσσάρων ακροδεξιών της ομάδας εθνικιστών «Απέλλα» για την εμπρηστική επίθεση στο στέκι Φαβέλα, στον Πειραιά, τον Αύγουστο του 2017.

Υπό έρευνα είναι επίσης αν υπάρχει σχέση της εγκληματικής οργάνωσης που εξαρθρώθηκε σήμερα με την πρόσφατη αιματηρή επίθεση και πάλι στην Φαβέλα, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχουν προκύψει στοιχεία. Πάντως εκφράζεται αισιοδοξία ότι θα υπάρχουν σύντομα αποτελέσματα και για αυτή την επίθεση, καθώς φέρεται ότι έχει ταυτοποιηθεί ένας από τους δράστες.

Σε ένα από τα σπίτια που ελέχθησαν βρέθηκαν 50 κιλά νιτρική αμμωνία που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την παρασκευή εκρηκτικής ύλης, ενώ οι αρχές δίνουν μεγάλη βαρύτητα σε ηλεκτρονικούς υπολογιστές που έχουν κατασχεθεί και οι οποίοι έχουν αποσταλεί στην Εγκληματολογική Υπηρεσία για έρευνα, μαζί με τα άλλα ευρήματα.

Πηγή: ΕΡΤ1, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα