Συνελήφθησαν και οι τρεις δράστες της επίθεσης σε μετανάστες στην Μανωλάδα

16:09 19/4/2013 - Πηγή: ΕΡΤ
Τη σύλληψη και των τριών ατόμων που κατηγορούνται για τον τραυματισμό των αλλοδαπών εργατών στη Νέα Μανωλάδα, ανακοίνωσε η Αστυνομία. Οι συλληφθέντες εντοπίστηκαν στην Αμαλιάδα. Οι αστυνομικές αρχές έχουν συλλάβει ακόμη δύο άτομα, τον 57χρονο ιδιοκτήτη της επιχείρησης και έναν ακόμη 38χρονομε την κατηγορία της υπόθαλψης εγκληματία, καθώς παρείχαν κατάλυμα στους τρεις επιστάτες.

Κανένα από τα θύματα της επίθεσης δεν θα
απελαθεί, διαβεβαίωσε, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νικόλαος Δένδιας που επισκέφθηκε τους τραυματίες στο νοσοκομείο του Ρίου. Μάλιστα, αναφέρθηκε στην πρόσφατη διάταξη που επιτρέπει στην αστυνομία να ελέγχει τα θέματα ανασφάλιστης εργασίας. Νωρίτερα προήδρευσε σύσκεψης στο αστυνομικό τμήμα Βάρδας. Τη δυνατότητα να χορηγηθεί άδεια παραμονής για ανθρωπιστικούς λόγους, στους μετανάστες που έπεσαν θύματα της επίθεσης εξετάζει το υπουργείο Εσωτερικών, όπως δήλωσε και ο αναπληρωτής υπουργός Χαράλαμπος Αθανασίου. Ο κ. Αθανασίου καταδίκασε την εγκληματική ενέργεια που όπως σημειώνει εκθέτει διεθνώς τη χώρα επισημαίνοντας παράλληλα την ανάγκη να σέβονται όλοι το νομικό πλαίσιο της χώρας με την υποχρέωση καταβολής των δεδουλευμένων στους εργαζομένους και τήρησης των νόμων.

Σχετική είδηση: Ν. Δένδιας: Δεν θα απελαθούν τα θύματα της Μανωλάδας

«Οι διωκτικές αρχές απέδειξαν για μία ακόμη φορά ότι ο Νόμος στην πατρίδα μας εφαρμόζεται σε κάθε κατεύθυνση». Με τη δήλωση αυτή συνόδευσε την ανακοίνωση για τη σύλληψη και του τρίτου δράστη ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη.

Για «απάνθρωπη επίθεση ενόπλων, πρωτοφανή και επονείδιστη ενέργεια που είναι ξένη προς τα ήθη των Ελλήνων», έκανε λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου.
Στη Νέα Μανωλάδα βρίσκεται κλιμάκιο βουλευτών και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ.

Μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα ο εκπρόσωπος Τύπου της ΔΗΜΑΡ Ανδρέας Παπαδόπουλος, δήλωσε πως το ζητούμενο είναι η Δικαιοσύνη και η Πολιτεία να κάνουν τη δουλειά τους και να ενισχυθούν οι έλεγχοι για την παράνομη εργασία.
Διάβημα ΣΥΡΙΖΑ
Διάβημα στο υπουργείο Εργασίας πραγματοποίησαν βουλευτές και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που ζήτησαν να αντιμετωπιστούν αποφασιστικά αυτοί που προέβησαν σε εγκληματικές ενέργειες σε βάρος των μεταναστών εργατών αλλά και να ενισχυθεί με προσωπικό και μέσα, η Επιθεώρηση Εργασίας του νομού Ηλείας.
Keywords
Τυχαία Θέματα