Συνελήφθη 16χρονος σε σχέση με το μακελειό του Μονάχου

00:29 25/7/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Έναν 16χρονο, φίλο του Αλί Ντάβιντ Σονμπολι, δράστη του μακελειού στο εμπορικό κέντρο «Olympia» την περασμένη Παρασκευή, συνέλαβε την Κυριακή η Αστυνομία του Μονάχου, με την υποψία ότι γνώριζε τα σχέδια του δράστη και δεν τα κατήγγειλε.

«Υποψιαζόμαστε ότι το 16χρονο αυτό αγόρι γνώριζε την προετοιμασία αυτής της ενέργειας», αναφέρεται σε ανακοίνωση της αστυνομίας.

Η αστυνομία υποψιάζεται επίσης ότι ο νεαρός είναι πιθανόν να έπαιξε κάποιον ρόλο στο χάκινγκ λογαριασμού του Facebook, μέσω του οποίου ο δράστης

προσπάθησε να προσελκύσει νεαρούς σε συνάντηση σε σύμπλεγμα κινηματογραφικών αιθουσών κοντά στον Κεντρικό Σιδηροδρομικό Σταθμό του Μονάχου.

«Υπάρχουν υποψίες ότι ο 16χρονος είναι πιθανόν σιωπηλός συνεργός στην επίθεση», αναφέρεται στην ανακοίνωση της αστυνομίας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας, ο νεαρός, αφγανικής καταγωγής, παρουσιάστηκε σε αστυνομικό τμήμα αυτοβούλως την Παρασκευή, αμέσως μετά την επίθεση του φίλου του, αλλά συνελήφθη τελικά σήμερα, όταν κατά τη διάρκεια δεύτερης ανάκρισης διαπιστώθηκε ότι υπέπεσε σε αντιφάσεις.

Περισσότερες λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν σε νέα συνέντευξη τύπου της αστυνομίας.

Μόναχο:
Keywords
Τυχαία Θέματα