ΣΥΝΕΚ Λάρισας: Ανήθικη η επίθεση του μέλους της ΕΛΜΕ

17:54 18/11/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Ανακοίνωση εξέδωσε η παράταξη των ΣΥΝΕΚ στο Δ.Σ. ΕΛΜΕ Λάρισας μέσω της οποίας, καταγγέλλει και χαρακτηρίζει ανήθικη την επίθεση του Δημήτρη Παπαδόπουλου, μέλος του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ και εκπρόσωπου της παράταξης Παρεμβάσεις- Συνεργαζόμενοι, προς την Ερμίνα Μαγαλιού, μία εκ των δύο εκπροσώπων των ΣΥΝΕΚ στο Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Λάρισας.

Σχετικά η ανακοίνωση

αναφέρει:
Το τελευταίο χρονικό διάστημα τα μέλη των ΣΥΝΕΚ στο Δ.Σ., τα υπόλοιπα μέλη της παράταξης καθώς και φίλοι της παράταξης αλλά και συνάδελφοι στα σχολεία του νομού Λάρισας έχουμε γίνει μάρτυρες μιας εντελώς ανήθικης επίθεσης από τον Δημήτρη Παπαδόπουλο, μέλος του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ και εκπρόσωπο της παράταξης Παρεμβάσεις- Συνεργαζόμενοι, προς τη συναδέλφισσα Ερμίνα Μαγαλιού, μία εκ των δύο εκπροσώπων των ΣΥΝΕΚ στο Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Λάρισας.
Το θέμα που εγείρει ο εν λόγω εκπρόσωπος της παράταξης των Παρεμβάσεων/ Συνεργαζόμενων αποδεικνύει την παθογένεια του συνδικαλισμού, τον οποίο υπηρετούν. Η ανυπόστατη μομφή εναντίον ενός μέλους της παράταξης των ΣΥΝΕΚ αποκαλύπτει ότι το συγκεκριμένο μέλος, και πιστεύουμε όχι όλα, των παρεμβάσεων, έχει κηρύξει έναν αθέμιτο πόλεμο λάσπης και στοχοποίησης ανθρώπων υπηρετώντας ένα σαρκοβόρο συνδικαλισμό, που φυσικά αποσκοπεί σε μικροπαραταξιακά οφέλη. Η συγκυρία της συκοφαντικής βολής εναντίον μέλους των ΣΥΝΕΚ, που είναι μέλος του ΔΣ της ΕΛΜΕ και υποψήφιο στις εκλογές για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια, και της προεκλογικής περιόδου δείχνει καταφανώς τον καιροσκοπισμό των κάθε είδους συκοφαντών, που δε διστάζουν να χρησιμοποιήσουν τακτικές τυχοδιωκτισμού προκειμένου να ψηφοθηρήσουν, γιατί κατ΄ ουσίαν είναι γυμνοί από επιχειρήματα και προτάσεις προς τον κλάδο.
Δηλώνουμε ότι η σ/φισσα Ερμίνα Μαγαλιού ήταν παρούσα στο 11ο Εκπαιδευτικό Συνέδριο, με θέμα « Οι επιπτώσεις των μνημονίων στην Εκπαίδευση». όπως αποδεικνύεται από την επικοινωνία της με φυσική παρουσία στη Βραυρώνα, όπου πραγματοποιήθηκε, με όλους τους συναδέλφους της παράταξής μας, με πολλούς συναδέλφους άλλων παρατάξεων, καθώς και με συναδέλφους της Λάρισας που παρευρίσκονταν στο συνέδριο, όπως και από φωτογραφίες, από τις προσωπικές της σημειώσεις και από το υλικό του συνεδρίου που έχει στην κατοχή της.
Αυτές οι μέθοδοι ενός παρασιτικού συνδικαλισμού της κουκούλας και απόπειρας διάλυσης προσωπικοτήτων με ψεύδη και διαβολές, η συνδικαλιστική αθλιότητα, παραπέμπουν σε εποχές φασισμού και αντιδημοκρατικού ήθους. Δεν πρόκειται ως παράταξη να υποκύψουμε, ούτε να ανεχτούμε τις συγκεκριμένες τακτικές που υποτιμούν την αξιοπρέπεια του κλάδου κι απαξιώνουν τους εκπροσώπους τους κι ούτε θα συνδράμουμε στη διάλυση του σωματείου στην οποία φαίνεται από τα λόγια και τις πράξεις του ότι αποβλέπει ο συγκεκριμένος υποστηρικτής των Παρεμβάσεων /Συνεργαζόμενων Λάρισας.
Υπηρετούμε έναν άλλο συνδικαλισμό που έχει στόχο να συσπειρώσει μαζικά κι ενωτικά τους συναδέλφους σε αγώνες συλλογικούς υπέρ των εργασιακών μας δικαιωμάτων και κατά των μνημονιακών πολιτικών για ένα δημοκρατικό, αναβαθμισμένο ποιοτικά σχολείο που θα χωρά όλους τους μαθητές κι όλη τη γνώση.
Καταγγέλλουμε τη συμπεριφορά του εκπροσώπου των Παρεμβάσεων/ Συνεργαζόμενων Δημήτρη Παπαδόπουλου και δηλώνουμε ότι αποχωρούμε από τη συνεδρίαση του Δ.Σ για λόγους προσωπικής και συνδικαλιστικής ηθικής και καλούμε τον κλάδο να απομονώσει τέτοιου είδους πρακτικές, τοποθετώντας τις στο περιθώριο μαζί με τους εκφραστές τους.
Δηλώνουμε δε, ότι θα υπερασπιστούμε με όλους τους νόμιμους τρόπους την προσωπική μας αξιοπρέπεια αλλά και την αξιοπρέπεια της παράταξης μας. Η στοχοποίηση της σ/φισσας Ερμίνας Μαγαλιού θεωρούμε πως είναι στοχοποίηση και όλων των υπολοίπων μελών της παράταξης και για αυτό το λόγο η απάντηση στις συκοφαντίες θα είναι συλλογική.

Keywords
Τυχαία Θέματα