Συνέδριο για τα Αστερούσια

07:19 11/7/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Ξεκινάει την ερχόμενη Πέμπτη το τετραήμερο συνέδριο, «Τα Αστερούσια της Παράδοσης και της Ιστορίας», που οργανώνει το Κέντρο Κρητικής Λογοτεχνίας, σε Πύργο, Χάρακα και Εθιά, όπου θα αναδειχθούν η ιστορία, η παράδοση, η πολιτισμική, η οικολογική, και αρχαιολογική αξία της ευρύτερης περιοχής.

Το συνέδριο πραγματοποιείται με τη στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης και με την οργανωτική συνδρομή, του δήμου Αρχανών-Αστερουσίων, των πολιτιστικών συλλόγων, των τοπικών κοινοτήτων και

την συμμετοχή των δήμων, Φαιστού, Γόρτυνας, Μινώα Πεδιάδας και Βιάννου.
Σε συνέντευξη τύπου στη Περιφέρεια Κρήτης η αντιπεριφερειάρχης, Θεανώ Βρέντζου και ο πρόεδρος του Κέντρου Κρητικής Λογοτεχνίας Κώστας Μουτζούρης, αναφέρθηκαν στους στόχους αλλά και στην θεματολογία του σημαντικού συνεδρίου.
«Στο συνέδριο θα αναδειχθεί η πολιτισμική, οικολογική, ιστορική, αρχαιολογική αξία του ιερού βουνού. Το βάρος της ιστορίας που «σηκώνει» μοναδικό, και εμάς υπεύθυνους να το διασώσουμε να το προστατεύσουμε και να το μεταφέρουμε στις επόμενες γενιές», δήλωσε η αντιπεριφερειάρχης Κρήτης.
Από την πλευρά του ο κ. Μουτζούρης ανέφερε: «Θέλουμε μέσα από το συνέδριο να αναδείξουμε, την ιστορία, τον πολιτισμό, την κουλτούρα αυτής της περιοχής, και κυρίως να ευαισθητοποιήσουμε τους Κρητικούς να γνωρίσουν την ιστορία τους. Όταν γνωρίζουμε κάτι το αγαπάμε, το προστατεύουμε πιο πολύ, το εκτιμάμε. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι το συνέδριο αυτό θα είναι μια αρχή για μια σειρά συνεδρίων τα οποία θα γίνονται σε τακτά διαστήματα ώστε τα Αστερούσια να βγουν στο προσκήνιο.
Keywords
Τυχαία Θέματα