Συνεδριάζει το EWG – Συνάντηση Τσακαλώτου–Μοσκοβισί την Τρίτη

08:50 4/9/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Την έναρξη των προκαταρκτικών συζητήσεων για την τρίτη αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας, σηματοδοτεί το σημερινό EuroWorking Group.

Στη συνεδρίαση θα εξετασθεί η πορεία υλοποίησης από την κυβέρνηση, των προαπαιτούμενων που συνδέονται με την εκταμίευση της υποδόσης των 800 εκατ. ευρώ, τα οποία αφορούν αποκλειστικά στην πληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου προς τους ιδιώτες.

Σύμφωνα με πληροφορίες η ελληνική πλευρά δια του εκπροσώπου της Γιώργου Χουλιαράκη, θα παρουσιάσει στην ευρωομάδα όλα τα στοιχεία

για την μέχρι τώρα πληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών και θα ζητήσει την εκταμίευση του νέου ποσού.

Αύριο Τρίτη, ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης, θα έχουν συνάντηση στις Βρυξέλλες με τον κοινοτικό επίτροπο για τις οικονομικές υποθέσεις Πιέρ Μοσκοβισί.

Στο μεταξύ, την επόμενη Δευτέρα, στην Αθήνα αναμένονται τα τεχνικά κλιμάκια των δανειστών προκειμένου να ελέγξουν την εφαρμογή των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει η χώρα.

Από το «κόσκινο» των δανειστών θα περάσει το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας το οποίο κατατέθηκε και συζητείται στη Βουλή.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Corriere della Sera», ο Πιερ Μοσκοβισι έκανε λόγο για σκάνδαλο στη λήψη αποφάσεων για το ελληνικό πρόγραμμα και για έλλειμμα δημοκρατίας μέσα σε έναν Οργανισμό, όπου παίρνονται αποφάσεις, κεκλεισμένων των θυρών, από τεχνοκράτες, χωρίς τον παραμικρό έλεγχο εκ μέρους ενός κοινοβουλίου.

Σχετική είδηση: Συνεδριάζει τη Δευτέρα το EWG-Πότε επιστρέφουν οι Θεσμοί στην Αθήνα (video)
Πηγή: Α’ Πρόγραμμα

Keywords
Τυχαία Θέματα