Συνεδριάζει στη Χίο στις 12 και 13 Ιουνίου η Πολιτική Επιτροπή του Συμβουλίου Δήμων και Περιφερειών Ευρώπης (CEMR)

08:49 12/6/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Συνεδριάζει σήμερα Δευτέρα και αύριο Τρίτη στη Χίο, η Πολιτική Επιτροπή του Συμβουλίου Δήμων και Περιφερειών της Ευρώπης (CEMR) , με τη συμμετοχή 120 περίπου Δημάρχων και Περιφερειαρχών από όλη την Ευρώπη.
«Η Ευρώπη και ο Κόσμος απέναντι στο προσφυγικό και μεταναστευτικό ζήτημα» αποτελεί το πρώτο θέμα της ημερήσιας διάταξης της συνεδρίασης του Συμβουλίου Ευρωπαϊκών Δήμων και Περιφερειών (CEMR).
Η πρωτοβουλία για την επιλογή της Χίου ανήκει στον

αντιπρόεδρο του Συμβουλίου και προέδρου της Κεντρική Ενωσης Δήμων Ελλάδας Γιώργου Πατούλη.
Όπως επισήμανε ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης «η διεξαγωγή της συνεδρίασης στη Χίο θα δώσει τη δυνατότητα στα μέλη του Συμβουλίου των Ευρωπαϊκών Δήμων και Περιφερειών να ενημερωθούν για το προσφυγικό και μεταναστευτικό ζήτημα καθώς και για τις επιπτώσεις του σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο. Επιπλέον θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τον πολιτισμό και την ιστορία των νησιών του Βορειοανατολικού Αιγαίου».
Το Συμβούλιο των Ευρωπαϊκών Δήμων και Περιφερειών (CEMR) είναι η παλαιότερη και ευρύτερη ευρωπαϊκή ένωση τοπικών και περιφερειακών κυβερνήσεων.
Αποτελεί τη μόνη οργάνωση που συγκεντρώνει τις εθνικές ενώσεις τοπικών και περιφερειακών κυβερνήσεων από 42 ευρωπαϊκές χώρες και αντιπροσωπεύει μέσω αυτών όλα τα επίπεδα διακυβέρνησης (τοπικό, ενδιάμεσο και περιφερειακό).
Να σημειωθεί ότι στις 6 το απόγευμα της Δευτέρας θα πραγματοποιηθεί στη Χίο και η συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ.
Ενώ το απόγευμα της Τρίτης θα συνεδριάσουν οι Επιτροπές Απασχόλησης και Κοινωνικής Οικονομίας καθώς και των Δημάρχων Βορείου Αιγαίου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων.

Keywords
Τυχαία Θέματα