Συνεδριάζει η Εθνική Επιτροπή Απασχόλησης για την αντιμετώπιση της ανεργίας

09:24 26/2/2013 - Πηγή: ΕΡΤ
Η αντιμετώπιση της ανεργίας και η λήψη πρωτοβουλιών, στο επίκεντρο της Εθνικής Επιτροπής Απασχόλησης, που συνεδριάζει μετά από πρωτοβουλία του υπουργού Εργασίας, Γιάννη Βρούτση. Στη συνεδρίαση συμμετέχουν εκπρόσωποι των παραγωγικών υπουργείων, εργοδοτικών οργανώσεων και συνδικάτων καθώς και άλλοι κοινωνικοί φορείς.Αναμένεται να εξεταστούν διεξοδικά τα προγράμματα απασχόλησης, κυρίως για τους νέους καθώς Κυβέρνηση και Υπουργείο Εργασίας έχουν θέσει την μείωση της υψηλής ανεργίας ως πρώτη προτεραιότητα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, θα τεθεί και το θέμα της εξεύρεσης πόρων για τη
στήριξη των περίπου 400.000 οικογενειών που δεν έχουν κανέναν εργαζόμενο.

«Βρισκόμαστε σε ένα κρίσιμο σημείο όσον αφορά την οικονομία και την κοινωνία. Καθημερινά διεθνώς τίθενται καίρια ερωτήματα για την αποτελεσματικότητα των μέτρων και τις αντοχές της ελληνικής κοινωνίας. Η ύφεση βαθαίνει, η ανάπτυξη πηγαίνει όλο και πιο μακριά. Άρα τα πράγματα βαδίζουν προς το χειρότερο», δήλωσε στο Πρώτο Πρόγραμμα ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης.

«Ο ελληνικός λαός αντιλαμβάνεται ότι όλοι όσοι σήκωσαν την σημαία για αντιμνημόνιο δεν έχουν ούτε μια εναλλακτική πρόταση», τόνισε μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα, η εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά.
Keywords
Τυχαία Θέματα