Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για την καταγγελία ξυλοδαρμού γυναίκας στη Μυτιλήνη

21:02 18/10/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Πολιτικές προεκτάσεις  και αντιδράσεις από πολλούς φορείς στη Λέσβο συνεχίζει να προκαλεί το περιστατικό ξυλοδαρμού νεαρής γυναίκας που καταγγέλλεται ότι διέπραξε γνωστός επιχειρηματίας της πόλης της Μυτιλήνης εκλεγμένος με ακροδεξιά παράταξη της τοπικής κοινότητας.

Η παράταξη Λαϊκή Συσπείρωση της τοπικής κοινότητας Μυτιλήνης ζητά από τον πρόεδρο της τοπικής κοινότητας να φέρει το θέμα σε συνεδρίαση στο θέμα προκειμένου να υπάρξει ψήφισμα

καταδίκης.

«Ως παράταξη καταδικάζουμε τέτοιες συμπεριφορές που δυστυχώς δεν είναι κεραυνός εν αιθρία και καλούμε το Κοινοτικό Συμβούλιο Μυτιλήνης να πάρει θέση και σύσσωμο να καταδικάσει το περιστατικό.  Οι θεσμοί οφείλουν όχι μόνο να μην ανέχονται τέτοιες πρακτικές και συμπεριφορές αλλά και να απομονώνουν όσους τις εκφράζουν» σημειώνει η Λαϊκή Συσπείρωση.

Επιπλέον η παράταξη «Πυξίδα» του δήμου Μυτιλήνης με ανακοίνωσή της σημειώνει «Το χτεσινό περιστατικό δεν είναι ένα μεμονωμένο περιστατικό αλλά η συνέχεια του πογκρόμ της πλατείας Σαπφούς , των ξυλοδαρμών εργαζόμενων σε ανθρωπιστικές οργανώσεις, των χλευασμών και των πρόστυχων σχολίων που εισέπραξε η παράταξή μας από τους εκπροσώπους τους μέσα στο Δημοτικό συμβούλιο. Μία σειρά από τραμπούκικες ενέργειες από ανθρώπους του ακροδεξιού χώρου.   Δημοτική και η περιφερειακή παράταξη της ΝΔ συμπορεύτηκε μαζί τους, συνεργάστηκε μαζί τους, στηρίχτηκαν επάνω τους. Εκείνοι ανέλαβαν τη βρώμικη δουλειά. Δεν ξεχνάμε τις συνεργασίες σε δήμο και περιφέρεια.  Καταδικάζουμε όχι μόνο τον συγκεκριμένο δράστη του χτεσινού ξυλοδαρμού, τις ακρότητες των μελών των δεξιών παρατάξεων, αλλά και εκείνους που τους καλύπτουν και τους υπερασπίζονται».

Στο θέμα επανέρχεται και η ΝΕ Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ μετά την απάντηση της ΝΟΔΕ Λέσβου. Σε ανακοίνωσή της σημειώνει ότι «Η ΝΟΔΕ Λέσβου μετά από ένα χρόνο σιωπής σε σχέση με οτιδήποτε έχει συμβεί στο νησί μας, με μία γενικόλογη καταδίκη της βίας, όχι μόνο δεν απαντά στο ερώτημα που θέσαμε αν ο δράστης του ξυλοδαρμού  της νεαρής γυναίκας εξακολουθεί να είναι μέλος της αλλά καλύπτει πολιτικά την ακροδεξιά ρητορική και βία που ασκείται εδώ και χρόνια από συγκεκριμένα πολιτικά ενεργά πρόσωπα στο νησί μας. Για να έχουμε την δυνατότητα να αντιμετωπίζουμε τη βία, οφείλουμε να είμαστε συγκεκριμένοι. Ειδικά όταν αυτή πηγάζει από μέλος πολιτικού κόμματος και αφορά πολιτική δράση γνωστού υπόδικου για ρατσιστική – ακροδεξιά βία.»

 

The post Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για την καταγγελία ξυλοδαρμού γυναίκας στη Μυτιλήνη appeared first on ΕΡΤ Αιγαίου.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα