Συνεχίζεται η έρευνα του ΔΠΘ για τα ψυχανθή στον Έβρο

10:45 10/12/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Θα συνεχιστεί και το 2019 το πρόγραμμα συνεργασίας που έχει συνάψει το τμήμα Αγροτικής Ανάπτυξης Ορεστιάδας με τους δήμους Διδυμοτείχου και Αλεξανδρούπολης, στο πλαίσιο του οποίου το Εργαστήριο Γεωργίας του πανεπιστημίου ερευνά την καλύτερη δυνατή προσαρμογή της καλλιέργειας των ψυχανθών-οσπρίων στις δύο περιοχές.

Το πρόγραμμα ξεκίνησε το 2016 και θα ολοκληρωθεί το 2020, με την παρουσίαση των αποτελεσμάτων της έρευνας και των δοκιμών που γίνονται σε πειραματικούς αγρούς και στους δύο δήμους. “Ερευνούμε τις βέλτιστες καλλιεργητικές τεχνικές και τις ποικιλίες, ώστε να μειώσουμε το κόστος

παραγωγής, να αυξήσουμε την απόδοση και να βελτιώσουμε την ποιότητα του παραγόμενου προϊόντος”, ανέφερε μιλώντας στην ΕΡΤ το μέλος του Εργαστηριακού Διδακτικού Προσωπικού του τμήματος Αγροτικής Ανάπτυξης Ορεστιάδας, Σιδέρης Φωτιάδης. Επεσήμανε επίσης πως το πρόγραμμα ξεκίνησε το 2016, χρονιά που ο Διεθνής Οργανισμός για τα Τρόφιμα και τη Γεωργία είχε ανακηρύξει ως “διεθνές έτος οσπρίων”, ενώ υπογράμμισε ότι η έρευνα αυτή ξεκίνησε μετά από αίτημα των ίδιων των παραγωγών, που ζήτησαν τη βοήθεια του Πανεπιστημίου. Πλέον, και μετά από τρία χρόνια πειραμάτων ειδικά στην καλλιέργεια του ρεβιθιού, οι αγρότες ξέρουν ποια είναι η ιδανικότερη περίοδος σποράς του προϊόντος και σύντομα θα τους δοθούν απαντήσεις και για τις ιδανικότερες ποικιλίες. Πολλά περισσότερα θα είναι τα αποτελέσματα και για τη φακή, το φασόλι, το λούπινο, το κουκί και το μπιζέλι, που επίσης έχουν μπει στο στόχαστρο της επιστημονικής έρευνας.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα