Συνεχίζεται η δίκη Τσοχατζόπουλου

14:38 22/4/2013 - Πηγή: ΕΡΤ
Συνεχίζεται έπειτα από διακοπή μίας ώρας η δίκη του Άκη Τσοχατζόπουλου, στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, για την υπόθεση διακίνησης παράνομου χρήματος από «μίζες» εξοπλιστικών προγραμμάτων. Ο πρόεδρος του δικαστηρίου Χρ. Κατσιάνης ενημέρωσε όλους τους παρόντες μάρτυρες των κατηγορουμένων να αποχωρήσουν, καθώς η σημερινή ημέρα θα αναλωθεί σε διαδικαστικά ζητήματα. Όπως ενημέρωσε αυτήν την εβδομάδα δεν θα υπάρξει άλλη συνεδρίαση. Μαζί με τον πρώην
υπουργό δικάζονται η νυν σύζυγός του Βίκυ Σταμάτη και ο πρώην στενός συνεργάτης του Γιάννης Σμπώκος.

Σχετική είδηση: Άρχισε η πολύκροτη δίκη του Άκη ΤσοχατζόπουλουΑπόντεςΩς μάρτυρες υπεράσπισής του, πρότεινε ο Άκης Τσοχατζόπουλος, τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη, πρώην υπουργούς, μέλη του ΚΥΣΕΑ των επίμαχων περιόδων, και τρεις πρώην αρχηγούς ΓΕΕΘΑ, οι οποίοι δεν προσήλθαν να καταθέσουν.

Στο δικαστήριο, επίσης, δεν προσήλθαν η κόρη του Αρετή και η πρώην σύζυγός του, οι οποίες θα εκπροσωπηθούν μέσω συνηγόρων, ενώ δεν προσήλθαν και οι φερόμενοι ως ιδιοκτήτες των τριών OFF SHORE εταιρειών. Το αδίκημα για το οποίο κατηγορούνται είναι αυτό της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, μέσω κατ' εξακολούθηση παθητικής δωροδοκίας, στρεφόμενης κατά του Ελληνικού Δημοσίου.

Η μεταγωγή του πρώην υπουργού από τις φυλακές Κορυδαλλού έγινε λίγο πριν τις 9 το πρωί με λεωφορείο της αστυνομίας με τη σύζυγο του Βίκυ Σταμάτη και τον πρώην στενό του συνεργάτη και πρώτο του εξάδελφο Νίκο Ζηγρα.

Αυστηρά μέτρα ασφαλείας έχουν ληφθεί μέσα στην αίθουσα του δικαστηρίου και γίνονται προσεκτικοί έλεγχοι σε όσους εισέρχονται.

Ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας και άλλα 18 άτομα, μέλη της οικογένειας του και στενοί του συνεργάτες κάθονται στο εδώλιο για την υπόθεση ξεπλύματος μαύρου πολιτικού χρήματος και τις «χρυσές» μίζες στα εξοπλιστικά προγράμματα.
Keywords
Τυχαία Θέματα