Συναυλίες της Polyphonica σε Μόρια και Μυτιλήνη

12:07 30/4/2019 - Πηγή: ΕΡΤ

Οι δυο διαπολιτισμικές αδερφές χορωδίες συναντιούνται για πρώτη φορά! Η Polyphonica Αθήνας, δραστήρια από το 2011 και η Polyphonica Αιγαίου, ενεργή από το 2016, τραγουδάνε μαζί στην αυλή του Υπουργείου Αιγαίου Μυτιλήνης και στην πλατεία του χωριού της Μόριας, στις 4 και 5 Μαΐου αντίστοιχα. 70 παιδια,

με καταγωγή από 11 διαφορετικές χώρες, συναντιούνται, παίζουν, τρώνε, διασκεδάζουν μαζί για τρεις μέρες. Αλλά, πάνω από όλα, τραγουδάνε υπό την καθοδήγηση 5 μουσικών δασκάλων σε στενή, αγαπητική συνεργασία μεταξύ τους επί σειρά ετών και με τη συνοδεία και άλλων μουσικών οργανοπαιχτών.

Αυτή η Συνάντηση είναι ένα όνειρο που πραγματοποιείται με τη χορηγία και υποστήριξη της εταιρείας Polyphonica, της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, του Πολιτιστικού Συλλόγου Γυναικών Μόριας και της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λέσβου. Η Μυτιλήνη ως τόπος που φιλοξενεί αυτή τη σύμπραξη υπενθυμίζει το εφικτό όραμα της αλληλεγγύης, της συνύπαρξης ανθρωπων με διαφορετικές καταγωγές στην ίδια ομάδα και της ουσιαστικής αλληλεπίδρασής τους, μπολιάζοντας ο ένας τον άλλον μέσα στο κοινό περιβόλι της καλλιτεχνικής δημιουργίας.

Οι εκδηλώσεις είναι με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Σάββατο 4 Μαΐου, 19.00 η ώρα, στην αυλή του Υπουργείου Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής.

Κυριακή 5 Μαΐου, 11.30 η ώρα, στην πλατεία Αγίου Βασιλείου κοινότητας Μόριας.

The post Συναυλίες της Polyphonica σε Μόρια και Μυτιλήνη appeared first on ΕΡΤ Αιγαίου.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα