Συναυλία με συνθέσεις του James Allen στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης

12:07 30/11/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Το Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης παρουσιάζει συναυλία του σπουδαστή του, Δημήτρη Παπαβασιλείου, με τίτλο: James Allen, original συνθέσεις για πιάνο και φωνή, την Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου 2017, στις εννιά το βράδυ, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων ΚΩΘ «Μελίνα Μερκούρη».

Ο Δημήτρης Παπαβασιλείου είναι 21 χρονών και κατάγεται από την Κοζάνη.

Η μουσική εκπαίδευσή του σε μικρή ηλικία ήταν ελάχιστη και στοιχειώδης,

είναι ουσιαστικά αυτοδίδακτος, με μια πληθώρα γνώσεων πάνω σε όργανο και μουσική γενικότερα που απέκτησε μόνος του.Φοιτά στο Τμήμα Εφαρμοσμένων Σπουδών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, στο τελευταίο έτος. Διδάχτηκε jazz piano από τον Γρηγόρη Σημαδόπουλο για ένα εξάμηνο, στον οποίο χρωστάει κάθε βασική γνώση που απέκτησε και την αναβίωση της αγάπης του για το όργανο αυτό.Φοιτά επίσης εδώ και ένα χρόνο στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης, στην τάξη πιάνου της ΄Αννιας Χατζησυμεωνiδου, σπουδές που αναγκάστηκε να διακόψει, λόγω υποτροφίας στο Berklee College of Music, στη Βοστόνη.

Η συναυλία που παρουσιάζει στο Κρατικό Ωδείο, αφορά ολοκληρωτικά την σύνθεση πρωτότυπων κομματιών σε μουσική, στίχους και πιάνο δικά του, σε ένα ατομικό ρεσιτάλ , που μας μεταφέρει νοερά σε ένα πιάνο μπαρ της Νέας Υόρκης.

Τα κομμάτια καλύπτουν μεγάλο φάσμα μουσικών ειδών, με κύρια βάση την jazz, και επιρροές από blues, gospel, ragtime, rock, 70s style ,ακόμα και κλασική, όλα στην προσπάθεια να φανεί το νέο προσωπικό του στυλ του Δημήτρη.

Η είσοδος στη συναυλία είναι ελεύθερη.

Keywords
Τυχαία Θέματα