Συνάντηση τραπεζιτών με τη Νουί της ΕΚΤ για κόκκινα δάνεια, stress tests

11:23 15/1/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Το προεδρείο της Ελληνικής Ενωσης Τραπεζών (ΕΕΤ) θα συναντηθεί σήμερα στην Φρανκφούρτη με την πρόεδρο του Ενιαίου Εποπτικού Μηχανισμού (SSM), Ντανιέλ Νουί, και θα συζητήσουν θέματα του κλάδου και ειδικότερα τα επικείμενα τεστ αντοχής (stress tests).

H συνάντηση εντάσσεται στο πλαίσιο των επαφών της ΕΕΤ με τον SSM, την ΕΚΤ

γενικότερα και άλλες ξένες εποπτικές αρχές και αξωματούχους.

Στο επίκεντρο της συνάντησης θα βρεθούν τα «κόκκινα» δάνεια με τον πρόεδρο της ΕΕΤ, Νικόλαο Καραμούζη, και τους υπολοίπους να αναπτύσσουν τα δικά τους επιχειρήματα για την αποτίμηση των ενεχύρων, κυρίως ακινήτων, στα δάνεια.

Ο SSM έχει ζητήσει απο τις εγχώριες τράπεζες να επιταχύνουν τις πωλήσεις προβληματικών δανείων και τους πλειστηριασμούς για να μειώσουν τα «κόκκινα» δάνεια. Οι τράπεζες βασίσθηκαν αρκετά στις διαγραφές δανείων για να επιτύχουν τους στόχους μείωσης των μη εξυπηρετούμενων δανείων το 2017 και λιγότερο σε άλλες μορφές αναδιάρθρωσης.

Σημειώνεται ότι τα stress tests των ελληνικών τραπεζών εντάσσονται στα γενικότερα πανευρωπαϊκά τεστ αλλά θα προηγηθούν χρονικά ώστε να γνωρίζουν οι θεσμοί την κατάστασή των πιστωτικών ιδρυμάτων μέχρι τον Ιούνιο το αργότερο ενόψει των διαπραγματεύσεων για την ελάφρυνση του χρέους και της επιδιωκόμενης εξόδου της χώρας απο το τρίτο μνημόνιο τον Αυγούστου.

Η κ. Νουί δεν αναμένεται να αναφερθεί στις παραμέτρους των stress tests. Οι τελευταίοι αναμένεται να γνωστοποιηθούν στις ελληνικές τράπεζες μέχρι το τέλος Ιανουαρίου ή το πρώτο 15θημερο του Φεβρουαρίου το αργότερο.

Keywords
Τυχαία Θέματα