Συνάντηση της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ με τα Σωματεία των Αστυνομικών

17:23 12/12/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Συνάντηση με τα Σωματεία της Ένωσης Αστυνομικών Λάρισας και της Ένωσης Αξ/κων Θεσσαλίας πραγματοποίησε κλιμάκιο της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ, απαρτιζόμενο από τον Γραμματέα Ευάγγελο Γιαννούλα τον υπεύθυνο του Τομέα Προστασίας του Πολίτη και αν. Γραμματέα Μιχάλη Τολίκα και το μέλος του Τομέα Φράντζι Σαμαρίνα.

Από τη συζήτηση προέκυψε, σύμφωνα με ανακοίνωση της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Λάρισας ότι «η Κυβέρνηση ούτε

καν ασχολήθηκε με τα προβλήματα των Αστυνομικών, αλλά και η εδώ και ενάμιση χρόνο πολυδιαφημιζόμενη αναδιάταξη των υπηρεσιών, μόνο με την χωροταξική ανακατανομή ασχολείται που λίγο αφορά τους πολίτες και αντιθέτως δημιουργεί πρόβλημα στην αντιμετώπιση της σύγχρονης εγκληματικότητας, όπως με την κατάργηση του τόσο επιτυχημένου Τμήματος της Δίωξης των Ναρκωτικών Λάρισας.
Η έντονη λήψη μέτρων και η συνεχής παρουσία μεγάλου αριθμού Αστυνομικών στις μεταναστευτικές δομές, όταν θεσμικά δεν επιβάλλεται, και η ενασχόληση με τα λεγόμενα πάρεργα, αφαιρεί, από την ασφάλεια της ζωής και της περιουσίας των πολιτών του Νομού.
Είναι τουλάχιστον υπερβολή η δημιουργία ενός ακόμη παράλληλου ελεγκτικού μηχανισμού. Θεωρούμε δε ότι ως αστείο ειπώθηκε, ότι υπάρχει σκέψη για αφαίρεση οργανικών θέσεων από την Δ.Α. Λάρισας, η τυχόν υλοποίηση του οποίου μας βρίσκει κάθετα αντίθετους.
Αυτό που εμείς προτείνουμε και επιβάλλεται να γίνει και οι προτάσεις μας έχουν αποσταλεί στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, είναι μία συνολική ΜΕΤΑΡΥΘΜΙΣΗ στην Ελληνική Αστυνομία, που να απαντά στο ερώτημα που θέτουν οι εργαζόμενοι Αστυνομικοί «Τι Αστυνομία θέλουμε και γιατί τι θέλουμε», ώστε να σταματήσει να είναι το μακρύ χέρι της εκάστοτε Κυβέρνησης. Μεταρρύθμιση που από όλες τις πολιτικές δημοκρατικές δυνάμεις θα πρέπει να αναληφθεί ως εθνικό ζήτημα, όπως εμείς θεωρούμε ότι είναι η εσωτερική ασφάλεια της χώρας. Και σίγουρα θα πρέπει η πολιτεία θεσμικά να αναγνωρίσει την επικινδυνότητα της εργασίας του Αστυνομικού».

Keywords
Τυχαία Θέματα