Συνάντηση Σκουρλέτη με δημάρχους

09:36 18/9/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι δήμοι της Ανατολικής Κρήτης, τέθηκαν σε συνάντηση που είχε στη Λότζια ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, με τους δημάρχους από το Ηράκλειο και το Λασίθι.

Θέματα πόρων και αρμοδιοτήτων, προσλήψεων προσωπικού, η υποχρηματοδότηση και η υποστελέχωση, κυρίως των μικρών δήμων, αλλά και η αρχιτεκτονική του νέου σχεδίου για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, απασχόλησαν τη σύσκεψη που έγινε σε καλό κλίμα ανάμεσα στις δυο

πλευρές.
Ο Πάνος Σκουρλέτης αναγνώρισε το δίκαιο των αιτημάτων των αιρετών, τόνισε την ανάγκη να υπάρξουν πρακτικές λύσεις πάνω στα προβλήματα των δήμων και τόνισε πως μέσα στο 2017 θα έλθει στη Βουλή ο νέος νόμος για την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Νωρίτερα ο Υπουργός Εσωτερικών είχε αντίστοιχη συνάντηση με τους δημάρχους της Δυτικής Κρήτης στο Ρέθυμνο.
Την ανάγκη χρηματοδότησης της ΔΕΥΑΗ έθεσαν στον Υπουργό Εσωτερικών ο δήμαρχος Ηρακλείου, Βασίλης Λαμπρινός, και ο πρόεδρος της δημοτικής επιχείρησης, Γιάννης Ρασούλης. Στον Πάνο Σκουρλέτη τέθηκε το ζήτημα της πληρωμής των χρημάτων που έχει ζητήσει η ΔΕΥΑΗ, για την αντικατάσταση του μηχανολογικού της εξοπλισμού, που καταστράφηκε από τις πλημμύρες το χειμώνα του 2015, όπως και της πρόσληψης προσωπικού προκειμένου να υλοποιήσει τα έργα που έχει στο σχεδιασμό της.

Keywords
Τυχαία Θέματα