Συνάντηση Κοτζιά – Ντιμιτρόφ: Κοινή βούληση για βελτίωση των διμερών σχέσεων

15:02 14/6/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Τη βούληση της Ελλάδας και της ΠΓΔΜ για βελτίωση των διμερών σχέσεων εξέφρασαν από κοινού ο Νίκος Κοτζιάς και ο Νίκολα Ντιμιτρόφ στην πρώτη συνάντηση που είχαν την Τετάρτη. Οι δύο ΥΠΕΞ συζήτησαν τις διμερείς σχέσεις, την οικοδόμηση μέτρων εμπιστοσύνης αλλά και τη διαδικασία συνέχισης των διαπραγματεύσεων για το όνομα της γειτονικής χώρας.

Ο κ. Κοτζιάς τόνισε ότι η Ελλάδα

στηρίζει την ευρωατλαντική και ευρωπαϊκή προοπτική της γειτονικής χώρας, εφόσον υπάρξει λύση στο ονοματολογικό.

Υπογράμμισε επίσης ότι αυτοί που ενδιαφέρονται να ενταχθούν στους διεθνείς αυτούς οργανισμούς, κάνουν κινήσεις καλής θέλησης και συνεννόησης, ώστε να υπάρξει ένας ορθός συμβιβασμός.

Από την πλευρά του, ο κ. Ντιμιτρόφ είπε πως δεν αμφισβητεί τα σύνορα, προσθέτοντας πως έχει γίνει μια καλή προσπάθεια για ενίσχυση των διμερών θέσεων που θα βοηθήσει στην επίλυση του ζητήματος της ονομασίας.

«Θα δείξουμε και θα επιβεβαιώσουμε για άλλη μια φορά ότι για την Ελλάδα αυτό που προέχει, είναι η σταθερότητα και η ασφάλεια της περιοχής και κατά προέκταση αυτής της χώρας» επισήμανε ο Έλληνας ΥΠΕΞ, προσθέτοντας ότι ο Σκοπιανός ομόλογός του είναι ένας έμπειρος διπλωμάτης, ο οποίος είχε πάρει μέρος σε διαπραγματεύσεις για το ονοματολογικό με άλλες κυβερνήσεις και «θα αξιοποιήσει από την πλευρά του τη δυνατότητα να αναζητά λύσεις».

Ρεπορτάζ: Κ. Φρύσσα
Πηγές: ΕΡΤ1, Πρώτο Πρόγραμμα

Σχετική είδηση: Κρίσιμη συνάντηση του Ν. Κοτζιά με τον Σκοπιανό ομόλογό του Ν. Ντιμιτρόφ

Keywords
Τυχαία Θέματα