Συνάντηση Μπαξεβανάκη με τον Δήμαρχο Ηλιδας για την κατασκευή νέων κτιρίων του ΤΕΙ στην Αμαλιάδα

15:08 28/9/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Με τον Υφυπουργό Παιδείας Δημήτρη Μπαξεβανάκη συναντήθηκε την Τρίτη 26/9 ο Δήμαρχος Ηλιδας Χρήστος Χριστοδουλόπουλος. Η συνάντηση έγινε σε πολύ καλό κλίμα και εξετάστηκαν πολλά θέματα κοινού ενδιαφέροντος. Ο Υφυπουργός συγκάλεσε σύσκεψη με τη συμμετοχή της κ. Φλώρου, προισταμένης της Διεύθυνσης Κτηριακής και Υλικοτεχνικής Υποδομής του Υπουργείου, καθώς και ο κ. Τριανταφύλλου, προϊστάμενος του Τμήματος Κατάρτισης Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων.
Αντικείμενο της σύσκεψης ήταν να καθοριστούν και να δρομολογηθούν

οι ενέργειες που απαιτούνται ώστε επιτέλους να δημοπρατηθεί το έργο κατασκευής νέων κτηρίων (αίθουσες, εστία, εργαστήρια, εστιατόριο) του ΤΕΙ Αμαλιάδας, που παραμένει σε στασιμότητα.
Καταρχάς από πλευράς του Υπουργείου υπήρξε η επικύρωση της ύπαρξης του σχετικού ποσού 6.600.000 ευρώ, εγκεκριμένο στο Τεχνικό Δελτίο του Έργου. Η πρόταση της αρμόδιας Διεύθυνσης του Υπουργείου, με την οποία συμφώνησε και ο Δήμαρχος, ήταν προκειμένου να αρχίσουν άμεσα οι ενέργειες δημοπράτησης του έργου, να υπάρξει μια προγραμματική σύμβαση μεταξύ του Δήμου και του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας, με την οποία οι Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου θα αναλάβουν το έργο.
Ο κ. Μπαξεβανάκης τόνισε ότι με τη συνεργασία του Υπουργείου, του Δήμου και του ΤΕΙ Δυτικής Ελλαδας ξεμπλοκάρει επιτέλους το έργο και θα επιφέρει θετικές επιπτώσεις στην οικονομία και ανάπτυξη της Αμαλάδας και της ευρύτερης περιοχής. Επίσης ο Υφυπουργός δεσμεύτηκε για την ομαλή χρηματοδότηση του έργου αφού φορέας χρηματοδότησης είναι το Υπουργείο Παιδείας.

Keywords
Τυχαία Θέματα