Συνάντηση αγροτοσυνδικαλιστών με τον Στ. Αραχωβίτη

12:41 12/12/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Συνάντηση με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Σταύρο Αραχωβίτη είχε σήμερα το πρωί η διοίκηση της Ομάδας Αμπελουργών και Ελαιοπαραγωγών Κρήτης.

Μεταξύ των θεμάτων που θα έθεσαν οι αγροτοσυνδικαλιστές στον υπουργό είναι η αποζημίωση των αμπελουργών για τις ζημιές του 2018 και των ελαιοπαραγωγών για τη μειωμένη φετινή παραγωγή λόγω δάκου και ξηρασίας, τα αναγκαία αρδευτικά έργα και η νέα ΚΑΠ.

Όπως δήλωσε στην ΕΡΤ

Ηρακλείου ο αντιπρόεδρος της Ομάδας Μύρων Χιλετζάκης, ο υπουργός κατανόησε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι παραγωγοί και δεσμεύθηκε ότι μέχρι τον Απρίλιο του 2019 θα αλλάξει το θεσμικό πλαίσιο για την δακοκτονία.

Σύμφωνα με τον αγροτοσυνδικαλιστή, ο κ. Αραχωβίτης ανέφερε ότι οι αποζημιώσεις για τις ζημιές που προκλήθηκαν στα αμπέλια το 2018 θα αρχίσουν να καταβάλλονται από τον Ιανουάριο, ενώ το υπολοιπόμενο 10% των αποζημιώσεων για ζημιές του 2017 θα πληρωθούν την ερχόμενη Παρασκευή.

Σε ό,τι αφορά το αίτημα για αποζημιώσεις στους ελαιοπαραγωγούς, ο κ. Χιλετζάκης ανέφερε ότι θα ξεκινήσει η διαδικασία για την καταβολή κρατικών ενισχύσεων ήσσονος σημασίας (de minimis) το 2019.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα