Συναντήσεις με Κ. Μητσοτάκη και Ν. Δένδια του Υπ. Εξωτερικών των ΗΠΑ Μ. Πομπέο

09:31 27/9/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Μείζονος σημασίας θεωρείται η επικείμενη επίσκεψη του Αμερικανού ΥΠΕΞ στην Ελλάδα, καθώς στέλνει ξεκάθαρο μήνυμα στήριξης στη χώρα μας όσον αφορά την παραβατική συμπεριφορά της Τουρκίας, κι’ ενώ σε λίγες μέρες θα ακολουθήσει η σύνοδος κορυφής της ΕΕ.

Tη Δευτέρα ο κ. Πομπέο θα βρεθεί στη Θεσσαλονίκη, όπου θα συναντηθεί με τον Έλληνα ομόλογό του Νίκο Δένδια, και την Τρίτη στα Χανιά,

όπου θα επισκεφθεί με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη τη ναυτική βάση της Σούδας. Ο Αμερικανός αξιωματούχος δεν πρόκειται να μεταβεί στην Άγκυρα, στέλνοντας με αυτό τον τρόπο έμμεσο μήνυμα δυσαρέσκειας προς την Τουρκία.

Εμφανής είναι ο εκνευρισμός στη γείτονα, καθώς ο Ταγίπ Ερντογάν ξαναθυμήθηκε τη «γαλάζια πατρίδα». Επίσης η Άγκυρα εξέδωσε νέα Navtex για τη θαλάσσια περιοχή ανάμεσα στη Ρόδο και το Καστελλόριζο, όπου προγραμματίζει τη διεξαγωγή άσκησης στις 29 Σεπτεμβρίου.

Να τερματίσει τις αντιφατικές δηλώσεις για τις στρατιωτικές συνομιλίες με την Τουρκία, καλεί την κυβέρνηση, ο ΣΥΡΙΖΑ, ζητώντας εξηγήσεις για τις δηλώσεις του εκπροσώπου της τουρκικής προεδρίας σχετικά με τη δομή που θα έχουν οι επικείμενες διαπραγματεύσεις.

Πηγή: Α’ Πρόγραμμα

Σχετική είδηση: Μήνυμα στήριξης η επίσκεψη Πομπέο στην Ελλάδα (video)

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα