Συναγερμός στο Μπαλί για έκρηξη ηφαιστείου (video)

17:37 24/9/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Περισσότεροι από 30.000 άνθρωποι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους στο Μπαλί της Ινδονησίας και καταφεύγουν σε αθλητικά κέντρα, και άλλα προσωρινά καταφύγια εν μέσω προειδοποιήσεων ότι το ηφαίστειο στο όρος Agung θα μπορούσε να εκραγεί ανά πάσα στιγμή, για πρώτη φορά σε μισό αιώνα.

Σε υψόμετρο 3.000 μέτρων, το ηφαίστειο Agung εξερράγη τελευταία φορά το 1964, οδηγώντας σε θάνατο 1.000 ανθρώπους και εκτοξεύοντας τέφρα σε ύψος 10 χιλιομέτρων.

Thousands of locals have been evacuated from villages due to

the imminent eruption of Mount Agung volcano on resort island of #Bali pic.twitter.com/uy6hMxYFTt

— CGTN (@CGTNOfficial) September 24, 2017

Οι τουρίστες και οι κάτοικοι έχουν προειδοποιηθεί να μην πλησιάσουν εντός ακτίνας 9 χιλιομέτρων (5,5 μίλια) από τον κρατήρα, από όπου βγαίνει πυκνός καπνός και καταγράφονται αλλεπάλληλες σεισμικές δονήσεις.

Ο συναγερμός ήχησε για τρίτη φορά σε διάστημα μιας εβδομάδας καθώς οι αρχές μιλούν για κορύφωση της ηφαιστειακής δραστηριότητας και πολλαπλασιάζονται οι ενδείξεις ότι το μάγμα ανεβαίνει στην επιφάνεια, δήλωσε ο Sutopo Purwo Nugroho της Εθνικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Καταστροφών, επιμένοντας ότι «πρέπει να υπάρχει μηδενική δημόσια δραστηριότητα εντός της καθορισμένης ακτίνας σε περίπτωση έκρηξης».

Οι πτήσεις στο διεθνές αεροδρόμιο του Μπαλί εκτελούνται κανονικά για την ώρα.

Η Ινδονησία βρίσκεται στο «Δαχτυλίδι της φωτιάς του Ειρηνικού», όπου συναντώνται αρκετές τεκτονικές πλάκες και προκαλούν το 90% της σεισμικής δραστηριότητας στον κόσμο, σύμφωνα με την Αμερικανική Γεωλογική Υπηρεσία.

Η πολυπληθέστερη μουσουλμανική χώρα του κόσμου, έχει και τα περισσότερα ηφαίστεια, που φτάνουν τα 130 και είναι ενεργά.

ΠΗΓΗ:Deutche Welle

Keywords
Τυχαία Θέματα