«Συναγερμός» και συνεργασία για τη νέα αντιπυρική περίοδο

19:44 3/4/2013 - Πηγή: ΕΡΤ
Σύσκεψη με δημάρχους και θέμα την προετοιμασία για την αντιπυρική περίοδο, είχε σήμερα Τετάρτη, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη και Δημόσιας Τάξης Ν. Δένδιας. Στα πλαίσια του καλύτερου συντονισμού, όλων των εμπλεκομένων φορέων, συζητήθηκαν θέματα όπως η αναδιάρθρωση του Πυροσβεστικού Σώματος και η υπαγωγή του στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, με νομοσχέδιο που ετοιμάζεται, η χρηματοδότηση των δήμων, ο γερασμένος εναέριος στόλος για την δασοπυρόσβεση, οι ελλείψεις, ο εθελοντισμός, αλλά και
οι δυνατότητες πρόληψης και αντιμετώπισης των πυρκαγιών την φετινή αντιπυρική περίοδο.Όπως δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Πάτροκλος Γεωργιάδης, αναφερόμενος στην ενίσχυση της τοπικής αυτοδιοίκησης στον τομέα της πυρόσβεσης: «παρά τη δύσκολη δημοσιονομική συγκυρία εξασφαλίσαμε και φέτος το ποσό των 18.400.000 ευρώ, το ίδιο δηλαδή με πέρυσι».Στις κλοπές καλωδίων και τις πυρκαγιές που προκύπτουν, από την καύση τους για εξαγωγή χαλκού, αναφέρθηκαν αρκετοί δήμαρχοι, ενώ ο κ. Δένδιας αναφερόμενος στον τομέα της αεροπυρόσβεσης, δήλωσε ότι: «Πρέπει να είμαι ειλικρινής απέναντί σας, ο στόλος είναι πάρα πολύ γερασμένος. Τα παλαιότερα αεροσκάφη πετάνε υπό συνθήκες. Μακάρι η χώρα να είχε τη δυνατότητα να προμηθευτεί 20 νέα αεροσκάφη. Κοιτάμε να κάνουμε μια μελέτη για να δούμε στο μέλλον πως μπορούμε να προετοιμάσουμε την αντικατάστασή τους και τον εμπλουτισμό με οικονομικότερα μοντέλα. Μακάρι να είχαμε νεότερα και περισσότερα. Γι' αυτό και ρόλος ο δικός σας και των εθελοντών καθίσταται ακόμα πιο σημαντικός». Γι αυτό, συνέχισε ο κ. Δένδιας, ο ρόλος της πρόληψης και η συμβολή των δήμων και των εθελοντών, στον τομέα αυτό, έχει ιδιαίτερη σημασία.

Στην συνάντηση συμμετείχαν οι γενικοί γραμματείς, Πολιτικής Προστασίας, Πάτροκλος Γεωργιάδης και Δημόσιας Τάξης Αθανάσιος Ανδρεουλάκος, καθώς και όλη η ηγεσία και στελέχη του Πυροσβεστικού Σώματος, ενώ παραβρέθηκαν εκπρόσωποι των Δήμων Αγίας Παρασκευής, Αμαρουσίου, Αχαρνών, Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, Βριλησσίων, Διονύσου, Ηρακλείου, Κηφισίας, Κρωπίας, Λαυρεωτικής, Μαραθώνος, Μαρκοπούλου-Μεσογαίας, Μεταμόρφωσης, Νέας Ιωνίας, Παιανίας, Παλλήνης, Παπάγου-Χολαργού, Πεντέλης, Πικερμίου, Σαρωνικού, Σπάτων-Αρτέμιδος, Χαλανδρίου, Φιλοθέης-Ψυχικού και Ωρωπού.
Keywords
Τυχαία Θέματα