Συμβολική κατάληψη στο γραφείο του Α. Μιχαηλίδη από κατοίκους Λαγκάδας για τηγανέλαια

00:07 4/5/2019 - Πηγή: ΕΡΤ

Με αίτημα να ανακληθεί η άδεια εγκατάστασης επεξεργασίας βιοκαυσίμων (τηγανέλαιων) στην περιοχή Καρυδάς στην είσοδο του χωριού Λαγκάδα· 100 περίπου κάτοικοι από το χωριό προχώρησαν σε συγκέντρωση στην πλατεία Βουνακίου και στη συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία μέχρι τα γραφεία του βουλευτή Χίου του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέα Μιχαηλίδη. Μάλιστα μετά την επίδοση του σχετικού ψηφίσματος προχώρησαν σε συμβολική κατάληψη για μία περίπου ώρα στα γραφεία και ενώ στο αίτημά τους βρήκαν σύμφωνο το βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ

κ. Μιχαηλίδη.


Ο βουλευτής δεσμεύτηκε και το έπραξε εκείνη την ώρα, μεταφέροντας το αίτημα μαζί με το ψήφισμα των κατοίκων στους αρμόδιους υπουργούς και συγκεκριμένα στον υπουργό Εσωτερικών, στον οποίο υπάγεται η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου που έδωσε και τη σχετική άδεια, και στον αρμόδιο υπουργό για το περιβάλλον. «Σας επισημαίνουμε ότι το γραφείο μας τελεί υπό κατάληψη από τους κατοίκους», κατέληγε το συνοδευτικό email.

Οι κάτοικοι ανανέωσαν το ραντεβού τους στα γραφεία του βουλευτή την ερχόμενη εβδομάδα, αναμένοντας την δικαίωση του αιτήματός τους.


Στο ψήφισμά τους «καταγγέλλουν την κυβέρνηση αλλά και την κάθε νεοφιλελεύθερη “αντιπολίτευση”» και σημειώνουν πως «αυτή η επιβλαβής για τη δημόσια υγεία και το περιβάλλον δραστηριότητα δεν καλύπτει καμία απολύτως τοπική ανάγκη, δεν δημιουργεί αλλά καταστρέφει θέσεις εργασίας στον τουριστικό τομέα.

«Απαιτούμε από την Κυβέρνηση, καταλήγει το ψήφισμα, να σταματήσει αυτό το περιβαλλοντικό και κοινωνικό έγκλημα με την ανάκληση της άδειας της μονάδας με υπουργική απόφαση ΤΩΡΑ».

The post Συμβολική κατάληψη στο γραφείο του Α. Μιχαηλίδη από κατοίκους Λαγκάδας για τηγανέλαια appeared first on ΕΡΤ Αιγαίου.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα