Συμβολική δωρεά φυτών από την Επιτροπή Πολιτών

21:01 7/9/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Η Επιτροπή Αγώνα Πολιτών Βόλου έχοντας υπόψη της το ψήφισμα της δεκάτης ενάτης Δεκεμβρίου της Γενικής Συνέλευσης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών χαιρετίζει την έλευση της Πρώτης Παγκόσμιας Ημέρας Καθαρού Αέρα για γαλάζιο ουρανό. Η πρωτοβουλία καθιέρωσης της εν λόγω παγκόσμιας ημέρας ανήκει στο Πρόγραμμα για το Περιβάλλον του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (UNEP).

Με πρωτοβουλία της τοποθετήθηκαν φυτά στον χώρο μπροστά από το Ηρώο της παραλίας του Βόλου. Όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους, “πρόκειται για μια συμβολική

δωρεά εκ μέρους των μελών της προς τον Δήμο Βόλου και την Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας. Αποτελεί τη μοναδική ελληνική πρωτοβουλία στα πλαίσια της ευαισθητοποίησης της κοινής γνώμης για τη σημαντικότητα του ζητήματος και την καθιέρωση της ημέρας. ( Οι χώροι πρασίνου συμβάλλουν καθοριστικά στη διασφάλιση μιας καλής ποιότητας αέρα για τους πολίτες.

 

Όπως αναφέρει μεταξύ άλλων η σχετική ανακοίνωση: (…) “Ευχαριστούμε” και όσους εκφράζουν και νομοθετούν πολιτικές σε Κυβερνητικό επίπεδο, βάσει των οποίων οδηγούν σε υποβάθμιση το Περιβάλλον και τη Δημόσια Υγεία. Υπενθυμίζουμε ότι οι επιδράσεις της υποβάθμισης επηρεάζουν όλους τους πολίτες ανεξαρτήτως πολιτικών πεποιθήσεων και την Οικονομία στερώντας της βιώσιμο χαρακτήρα. Η επιτροπή καλεί όλους τους Πολίτες του Βόλου να συνδράμουν στη συμβολική δωρεά της Επιτροπής, μεταφέροντας ένα δικό τους φυτό εξωτερικού χώρου αστικού σχεδιασμού στον χώρο έμπροσθεν του κτηρίου Παπαστράτος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας”.

 

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα