Συμμετοχή Βιβλιοθήκης Ιεράς Μητρόπολης Χίου σε διαδικτυακή συνάντηση εκκλησιαστικών βιβλιοθηκών

18:04 11/2/2021 - Πηγή: ΕΡΤ

Η Βιβλιοθήκη της Ιεράς Μητρόπολης Χίου, Ψαρών και Οινουσσών “Άγιος Αγαπητός” συμμετείχε στην πρώτη διαδικτυακή συνάντηση εκκλησιαστικών και θεολογικών βιβλιοθηκών, που πραγματοποιήθηκε στις 6 Φεβρουαρίου, ημέρα εορτής του Αγίου Φωτίου Πατριάρχου Κωνσταντινουπόλεως και ιδρυτή της Μυριοβίβλου, τιμώντας τη μνήμη του Αγίου.
Η συνάντηση έγινε με πρωτοβουλία του Διορθόδοξου Κέντρου της Εκκλησίας της Ελλάδας όπου σε συνεργασία με την Ιερά Θεολογική Σχολή της Χάλκης

προσβλέπουν στη δημιουργία ενός δικτύου συνεργασίας εκκλησιαστικών βιβλιοθηκών για την ανάδειξη και αντιμετώπιση προβλημάτων.
Τα θέματα, που αναπτύχθηκαν στη συνάντηση ήταν , τι σημαίνει δίκτυο βιβλιοθηκών (χαρακτηριστικά, στόχοι – σκοποί), η οργάνωση και η λειτουργία του. Ακόμα παρουσιάστηκαν τα υπάρχοντα δίκτυα στην Ελλάδα και στο κατά πόσο ένα δίκτυο βιβλιοθηκών μπορεί να καλύψει τις ανάγκες των πιστών.
Η συνάντηση έκλεισε με τη δέσμευση όλων των συμμετεχόντων για την άμεση δημιουργία ενός συνεργατικού δικτύου θεολογικών βιβλιοθηκών.
Στη διαδικτυακή συνάντηση πήραν μέρος ομιλητές από τις βιβλιοθήκες:
Ιερά Θεολογική Σχολή της Χάλκης, Διορθόδοξο Κέντρο της Εκκλησίας της Ελλάδος, Ιερά Μονή Παρακλήτου Ωρωπού, Ορθόδοξος Ακαδημία Κρήτης, Ιερά Μητρόπολη Κερκύρας, Ανώτατη Εκκλησιαστική Ακαδημία Αθηνών, Θεολογική Σχολή Ε.Κ.Π.Α., Πανεπιστήμιο Πειραιώς, Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος, Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδος, Ιερά Μητρόπολη Χίου, Ιερά Μητρόπολη Ταμασού και Ορεινής. Χαιρετισμούς απέδωσαν ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος Β’ , ο Μητροπολίτης Θερμοπυλών κ. Ιωάννης (Διευθυντής του Διορθόδοξου Κέντρου) καθώς και ο Μητροπολίτης Σηλυβρίας κ. Μάξιμος (Μέλος της Εφορίας της Ι.Μ. Αγίας Τριάδος Χάλκης).

The post Συμμετοχή Βιβλιοθήκης Ιεράς Μητρόπολης Χίου σε διαδικτυακή συνάντηση εκκλησιαστικών βιβλιοθηκών appeared first on ΕΡΤ Αιγαίου.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα