Συμμετοχή του 2ου δημοτικού σχολείου Αγ. Κηρύκου στον Πανελλήνιο διαγωνισμό Ρομποτικής.

09:08 20/3/2019 - Πηγή: ΕΡΤ

Ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής 2019, διοργανώνεται για 5η συνεχή χρονιά από τον WRO Hellas με Στρατηγικό Συνεργάτη την COSMOTE. Στον διαγωνισμό, συμμετείχαν περισσότεροι από 3000 μαθητές από όλη την Ελλάδα.
«Η Ε΄ τάξη του 2ου δημοτικού σχολείου Αγίου Κηρύκου συμμετείχε στον διαγωνισμό με θέμα «Αρχιπέλαγος Αιγαίο:

Η τεχνολογία βοηθά να αναπτυχθούν τα νησιά», η πρόταση των μαθητών ήταν το πώς μπορεί η Ικαρία να γίνει ένα ενεργειακά αυτόνομο νησί με εναλλακτικές και ανανεώσιμες πηγές ενέργειας απαλλαγμένο από την χρήση ορυκτών καυσίμων, το επίκεντρο της εργασίας των παιδιών ήταν το Υβριδικό Υδροηλεκτρικό έργο στο Πέζι Ικαρίας, ήταν και το κεντρικό σημείο αναφοράς στην μακέτα σε συνδυασμό με γεωθερμία, ανακύκλωση, χρήση σκουπιδιών για βιοενέργεια και φωτοβολταϊκά. Τα 21 παιδιά της τάξης έκαναν όλο τον σχεδιασμό, την κατασκευή του σχεδίου ολοκλήρωσαν την πρόταση και μετά από κλήρωση 6 παιδιά βρέθηκαν στην Αθήνα για την παρουσίαση της δουλειάς τους»…. Πρωτόγνωρη εμπειρία: 1ον τα παιδιά έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό στην δημιουργία της μακέτας …υπήρχαν και ημέρες που όλοι οι μαθητές περνούσαν από την τάξη για να την δουν με τα σχόλια τους, τις γνώμες τους …2ον το θέμα της εργασίας των παιδιών, μας έδωσε την δυνατότητα να δούμε πόσο μας επηρεάζει ο τρόπος παραγωγής της ενέργειας σήμερα, ποιες εναλλακτικές μεθόδους – τρόπους έχουμε για πιο καθαρές και φιλικές προς το περιβάλλον μας πρακτικές παραγωγής ενέργειας …για τα 6 παιδιά που βρέθηκαν στην Αθήνα πέρα από την εμπειρία της παρουσίασης της δουλειάς τους είχαν και επαφές με μαθητές από όλη την Ελλάδα, είδαν, άκουσαν ρώτησαν, ήταν μια εμπειρία που θα τους μείνει αξέχαστη…» είπε στο σταθμό της ΕΡΤ Β. Αιγαίου ο δάσκαλος κ. Κ. Τσιγκρέλης οποίος αναφέρθηκε στους συναδέλφους του κ. Ν. Καλαμάρα και του Γ. Κορινθίου οι οποίοι συμμετείχαν στην όλη προσπάθεια.

The post Συμμετοχή του 2ου δημοτικού σχολείου Αγ. Κηρύκου στον Πανελλήνιο διαγωνισμό Ρομποτικής. appeared first on ΕΡΤ Αιγαίου.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα