Συμφωνία για τη συμμετοχή πολιτών στην πάταξη της διαφθοράς

17:20 27/9/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Προγραμματική συμφωνία για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς, υπέγραψαν την Τρίτη, το Εργαστήριο Κοινωνικής και Πειραματικής Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών και η Γενική Γραμματεία του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Επιδίωξη της συμφωνίας είναι η «ενίσχυση της ευαισθητοποίησης και της συμμετοχής των πολιτών» στην πάταξη του φαινομένου της διαφθοράς και η «δημιουργία αυξημένης κοινωνικής υποστήριξης

συμπεριλαμβανομένων των μέσων μαζικής ενημέρωσης τα οποία μπορούν να διαδραματίσουν ρόλο στην αντιμετώπιση του φαινομένου».

Στη συμφωνία προβλέπεται:
– Η διεξαγωγή ετήσιων ερευνών προκειμένου να εξαχθούν μετρήσιμα αποτελέσματα των μέτρων κατά της διαφθοράς. Σε αυτές τις έρευνες θα παρέχονται οι δυνατότητες στις αρχές να γνωρίζουν τη θέληση των πολιτών, ώστε να παρέχουν ποιοτικότερες και πιο αποτελεσματικές υπηρεσίες στην καταπολέμηση της διαφθοράς.
– Η ανάπτυξη μίας ετήσιας επικοινωνιακής καμπάνιας κατά της διαφθοράς, μέσω της οποίας θα ευαισθητοποιείται η κοινή γνώμη, αλλά και θα ενημερώνεται για τις αντίστοιχες δράσεις του κρατικού μηχανισμού».

Την προγραμματική συμφωνία υπέγραψαν εκ μέρους του Παντείου Πανεπιστημίου, ο καθηγητής, Στάμος Παπαστάμου και εκ μέρους του υπουργείου Δικαιοσύνης, ο γενικός γραμματέας, Γεώργιος Βασιλειάδης.

Αίθουσα σύνταξης με πληροφορίες ΑΜΠΕ
Φωτογραφία αρχείου eurokinissi

Keywords
Τυχαία Θέματα