Σύλλογος Εκπαιδευτικών Ροδόπης: Η λάμψη της εξέγερσης του 1973 παραμένει σήμερα ζωντανή

12:19 17/11/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών ΠΕ Ροδόπης «Οι τρεις Ιεράρχες», “στη μνήμη των ιστορικών αγώνων για τη δημοκρατία και του βαρυσήμαντου ρόλου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, απευθύνει το σεβασμό του προς όλους τους αγωνιστές που μέσα σε απολυταρχικό δικτατορικό καθεστώς έχασαν ή διακινδύνευσαν τη ζωή και την ελευθερία τους στο όνομα της ελευθερίας και προκειμένου να αποκαταστήσουν τη δημοκρατία στη χώρα μας. Όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή του «Ο αγώνας τους, εκφράζοντας την αγωνία ολόκληρου του ελληνικού λαού

και εμφορούμενος από τα υψηλά ιδανικά της Ελευθερίας, της Δημοκρατίας και της Εθνικής Ανεξαρτησίας αποτελεί ένα ιστορικό κεφάλαιο στην πορεία της πατρίδας μας.»

Όπως αναφέρεται μεταξύ άλλων στο σημερινό μήνυμα «Τιμούμε τους αγώνες των ελεύθερων Ελλήνων, που ύψωσαν τη γροθιά τους ενάντια στο χουντικό καθεστώς και απαίτησαν την αποκατάσταση του Δημοκρατικού Πολιτεύματος, το οποίο γεννήθηκε και στερεώθηκε στη χώρα μας. Σήμερα 47 χρόνια μετά, αντιμετωπίζουμε νέες, διαφορετικές αλλά, εξίσου, μεγάλες προκλήσεις, με κυρίαρχη την πανδημία του Covid-19, την οποία καλούμαστε να ανασχέσουμε με κοινή προσπάθεια, ατομική και συλλογική ευθύνη και την απαραίτητη στήριξη από την Πολιτεία, καλούμενοι να δώσουμε νέους αγώνες για να υπερασπιστούμε τη δημόσια εκπαίδευση, για να διαφυλάξουμε κατακτήσεις και δικαιώματα.»
Και η ανακοίνωση του Συλλόγου καταλήγει: «Από τον περασμένο Μάρτιο η κυβέρνηση έχει αφήσει μαθητές και εκπαιδευτικούς «απροστάτευτους». Δεν έλαβε τα απαραίτητα μέτρα, ώστε να λειτουργήσουν όλα τα σχολεία με ασφάλεια για μαθητές κι εκπαιδευτικούς. Δεν προχώρησε στην πρόσληψη του απαραίτητου αριθμού εκπαιδευτικών και στην εύρεση αιθουσών, ώστε να λειτουργήσουν ολιγομελή τμήματα. Δεν πρόβλεψε τη διενέργεια μαζικών δωρεάν τεστ κορονοϊού. Δεν έκανε προσλήψεις για να υπάρχει το μόνιμο και επαρκές προσωπικό καθαριότητας, καθώς και το αναγκαίο υγειονομικό προσωπικό για την τήρηση των κανόνων υγιεινής και των πρωτοκόλλων. Αντίθετα όλο αυτό το διάστημα πορεύεται αποκλειστικά με επίκληση της ατομικής ευθύνης… Βέβαια, είναι ακριβώς η εξέγερση του Πολυτεχνείου, που μας έδειξε ότι όποια και αν είναι τα σχέδια των κυβερνήσεων, η λαϊκή αντίδραση μπορεί να τα ανατρέψει…Οι εκπαιδευτικοί μαζί με τους μαθητές, τους γονείς και όλους τους εργαζόμενους θα συνεχίσουμε να είμαστε μπροστάρηδες στον αγώνα για τη μόρφωση, την υγεία, τη ζωή και τη δουλειά που μας αξίζουν.
Για να τιμήσουμε την εξέγερση του Πολυτεχνείου, τηρώντας τα μέτρα υγειονομικής προστασίας, αντιπροσωπεία του Δ.Σ. του Συλλόγου θα καταθέσει στεφάνι στη μνήμη των ηρώων.»

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα
Σύλλογος Εκπαιδευτικών, Ροδόπης, 1973,syllogos ekpaideftikon, rodopis, 1973