Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων: Όχι σε αλλαγές συμβάσεων και απολύσεις

19:31 21/8/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Ανακοίνωση μέσω της οποίας καταγγέλλει γνωστή αλυσίδα πώλησης ηλεκτρικών ειδών, εξέδωσε ο Σύλλογος Υπαλλήλων – Εμποροϋπαλλήλων ν. Λάρισας.

Στην ανακοίνωση του Συλλόγου καταγγέλλεται μεταξύ άλλων «η εργοδοσία της εταιρίας Media Markt για τις μεθοδεύσεις της ενάντια στα εργασιακά δικαιώματα και καλεί τους εργαζόμενους να αντισταθούν, να μην δεχτούν τις νέες συμβάσεις που τους «προτείνει» η εταιρία και να έρθουν σε επαφή με στο σωματείο τους. Πιο συγκεκριμένα, η εταιρεία

Media Markt μέσα στο κατακαλόκαιρο μετατρέπει όλους τους 8ωρους- 5ημερους σε 6ήμερους. Δίνει μάλιστα και την «εναλλακτική επιλογή» να δεχτούν 3 «σπαστά» ή να γίνουν 6ωροι! Η εργοδοσία απειλεί με απόλυση όσους δεν δεχτούν τις προτάσεις της. Θέλουν εργαζόμενους χωρίς ρεπό, με ευέλικτα ωράρια για τις ανάγκες του κάθε καταστήματος, με σκοπό να «βγαίνει η δουλειά» με λιγότερο προσωπικό, ταυτόχρονα έρχονται και νέες απολύσεις.
Ο Σύλλογος Υπαλλήλων – Εμποροϋπαλλήλων Λάρισας, καλεί τους εργαζόμενους να έρθουν σε επαφή μαζί μας, να αντισταθούν και να μην υπογράψει κανείς τις συμβάσεις που τους αλλάζουν τη ζωή. Να τις γυρίσουμε πίσω ως απαράδεκτες. Μαζί να διεκδικήσουμε: Καμία αλλαγή στις υπάρχουσες συμβάσεις, 8ωρο – 5μερο για όλους και καμία εφαρμογή και γενίκευση σπαστών ωραρίων».

Keywords
Τυχαία Θέματα