Σύλλογος Αναπληρωτών-Ωρομισθίων ΟΑΕΔ: Στην ανεργία οδηγούνται οι εκπαιδευτικοί των Σχολών μαθητείας(audio)

15:08 18/6/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Στην ανεργία θα βρεθούν εκπαιδευτικοί των σχολών μαθητείας του ΟΑΕΔ, με πάνω από 20 χρόνια προϋπηρεσία, εάν εφαρμοστεί το προτεινόμενο μοντέλο μοριοδότησης, τονίζει ο Σύλλογος Αναπληρωτών και Ωρομισθίων ΟΑΕΔ ΚΡΗΤΗΣ, που την Δευτέρα πραγματοποίησε παράσταση διαμαρτυρίας και παρέδωσε ψήφισμα στον Περιφερειακό Διευθυντή του Οργανισμού.

Σύμφωνα με όσα υποστήριξε μιλώντας σήμερα στην ΕΡΤ Χανίων, ο πρόεδρος του Συλλόγου,

Βασίλης Τερζάκης, η πρόταση που τέθηκε προς διαβούλευση σχετικά με την μοριοδότηση των εκπαιδευτικών των σχολών του ΟΑΕΔ, υποβαθμίζει τις Σχολές και δεν λαμβάνει υπόψη ένα μεγάλο αριθμό εκπαιδευτικών που ήδη υπηρετούν σε αυτές και αναγκαστικά οδηγούνται στην ανεργία.

Έχουμε συναδέλφους, είπε χαρακτηριστικά, που είναι 24 χρόνια συμβασιούχοι. Έκανε λόγο για κατάντια στα συγκεκριμένα σχολεία, αφού το 80% των εκπαιδευτικών είναι συμβασιούχοι. Η πρόταση μοριοδότησης, όπως είπε ο κ. Τερζάκης, ακυρώνει την παιδαγωγική κατάρτιση καθώς και την προσφορά παλαιών και νέων εκπαιδευτικών στο διοικητικό έργο των σχολών. Ο αγώνας θα συνεχιστεί, τόνισε ο κ. Τερζάκης, για την απρόσκοπτη συνέχιση της εύρυθμης λειτουργίας των Σχολών ΟΑΕΔ, του επιτυχημένου θεσμού της μαθητείας.
Ακούστε τη συζήτηση:

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα