Σύλληψη τριών απατεώνων που παρίσταναν τους αστυνομικούς

09:15 14/9/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Οι τρεις απατεώνες εμφανίστηκαν ως άνδρες της Οικονομικής Αστυνομίας τη στιγμή που ο 83χρονος συνταξιούχος πολιτικός μηχανικός έμπαινε σπίτι του. Του είπαν ότι θα έκαναν κατ’ οίκον έρευνα, στο πλαίσιο διερεύνησης δήθεν οικονομικών εγκλημάτων από μέλος της οικογένειας του. Ο ένας φορούσε μπλούζα με διακριτικά αξιωματικού της ΕΛ.ΑΣ και επέδειξε πλαστή υπηρεσιακή ταυτότητα αστυνομικού με τη φωτογραφία του.

Μάλιστα τηλεφώνησε στο γιο του 83χρονου και του ζήτησε να σπεύσει στο σπίτι. Εκείνος αντιλήφθηκε ότι κάτι συνέβαινε και ειδοποίησε την Άμεση Δράση.

Οι τέσσερις αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ, που πήγαν στη μονοκατοικία, πείστηκαν ότι οι 3 άνδρες ήταν…συνάδελφοί τους.

Ο «μαϊμού» αξιωματικός της οικονομικής αστυνομίας τηλεφωνούσε στον γιο του 83χρονου ακόμη και όταν ήταν στο σπίτι οι αστυνομικοί της ΔΙΑΣ. Μάλιστα του είπαν: γιατί κάλεσες τη ΔΙΑΣ, εμείς είμαστε η Αστυνομία.

Οι «μαϊμού» αστυνομικοί άρπαξαν από το σπίτι χρυσές λίρες, κοσμήματα, και τιμαλφή αξίας 60.000 ευρώ.

Οι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ ευτυχώς είχαν καταγράψει τους αριθμούς κυκλοφορίας των αυτοκινήτων με τα οποία ο 50χρονος Έλληνας και οι δυο Αλβανοί συνεργοί του πήγαν στην Κηφισιά και έτσι η Ασφάλεια έφτασε γρήγορα στα Ίχνη τους και τους συνέλαβε στη Νίκαια, την Ελευσίνα και τα Μέγαρα.

Ο 50χρονος είναι σωφρονιστικός υπάλληλος που έχει τεθεί σε αργία για σοβαρά παραπτώματα. Η ασφάλεια ερευνά την πιθανότητα να εμπλέκονται και σε άλλες κλοπές με την ίδια μέθοδο.

Ρεπορτάζ: Nίκος Κουντούρης

Πηγή: ΕΡΤ

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα