Σύλληψη σωφρονιστικού υπαλλήλου και δημοτικού αστυνομικού για διακίνηση ναρκωτικών

18:38 30/6/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Στον αρμόδιο Εισαγγελέα οδηγήθηκαν ένας σωφρονιστικός υπάλληλος των φυλακών Κορυδαλλού και ένας δημοτικός αστυνομικός του Δήμου Αθηναίων που συνελήφθησαν για διακίνηση ναρκωτικών, όπως ανακοίνωσε την Τρίτη το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Οι συλληφθέντες παραπέμφθηκαν σε κύρια ανάκριση, κατηγορούμενοι για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών (αγορά, κατοχή, πώληση κατ’ εξακολούθηση), διακεκριμένη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών κατ’ εξακολούθηση από υπάλληλο και παράνομη οπλοκατοχή.

Παράλληλα, διενεργείται πειθαρχικός έλεγχος από τις Υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας Αντεγκληματικής

Πολιτικής για τον συλληφθέντα σωφρονιστικό υπάλληλο.

Οι συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο έρευνας της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας για τη διακρίβωση καταγγελιών σχετικά με εισαγωγή και διακίνηση ναρκωτικών στο Κατάστημα Κράτησης Κορυδαλλού.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε κατοικίες, σε αποθήκη, σε αυτοκίνητο και στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

224 φαρμακευτικά δισκία14,38 γραμ. ουσίας, προφανώς ηρωίνης42,6 γραμ. πιθανόν ινδικής κάνναβης3 γραμ. ακατέργαστης ινδικής κάνναβηςσυσκευασία με (2) σπόρους, προφανώς κάνναβηςασύρματος φορητός πομποδέκτηςηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείαςκινητό τηλέφωνο2 πτυσσόμενες ράβδοιξύλινη συσκευασία με υπολείμματα – τρίμματα ναρκωτικής ουσίας, πιθανόν ινδικής κάνναβηςμεταλλικό σπαστήρι – τριφτήρι, πιθανότατα για επεξεργασία ναρκωτικής ουσίας.

Πηγή: Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα