Συλλαλητήριο ΠΑΜΕ: Έντονος παλμός- Μικρή συμμετοχή

13:43 14/10/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Mε κεντρικό σύνθημα: «ασφάλεια – υγεία – σύνταξη – δουλειά» και «τώρα αγώνας μαζικός για την προστασία της υγείας του λαού και των δικαιωμάτων του!»  συλλαλητήριο διαμαρτυρίας με αίτημα την λήψη ουσιαστικών μέτρων για την προστασία της δημόσιας υγείας πραγματοποίησαν το απόγευμα της Τρίτης τα μέλη του ΠΑΜΕ και του Σωματείου Συνταξιούχων Σερρών.

«Ζητάμε επαρκή κι αποκλειστική χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό του δημόσιου συστήματος Υγείας με προσλήψεις μόνιμου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού με πλήρη εργασιακά

δικαιώματα. Να ανοίξουν όλες οι δημόσιες δομές Υγείας που έκλεισαν τα προηγούμενα χρόνια και να γίνει επίταξη των ιδιωτικών διαγνωστικών για μαζικά δωρεάν τεστ στον πληθυσμό» υποστήριξε-μεταξύ άλλων ο Μάρκος Ονταμπασίδης-Πρόεδρος του Σωματείου Εργατών Επεξεργασίας Μετάλλου.
«Δεν εκλιπαρούμε, απαιτούμε να ληφθούν μέτρα για την προστασία της υγείας μας . Μεγάλες είναι οι ελλείψεις σε γιατρούς και νοσηλευτές στο Γενικό Νοσοκομείο Σερρών. Είναι εγκληματική η πολιτική της κυβέρνησης στον τομέα της υγείας γιατί άφησε τη χώρα ανοχύρωτη στην πανδημία και πολύ εκτεθειμένους εμάς τους συνταξιούχους» δήλωσε ο Κωνσταντίνος Τσιφτσόγλου-Γ.Γ. Σωματείου Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Ν.Σερρών.

Μπορεί η συμμετοχή να μην ήταν μεγάλη, αλλά η συγκέντρωση είχε έντονο παλμό, ενώ από τους συγκεντρωμένους αυστηρά τηρήθηκαν τα μέτρα προστασίας για την αποφυγή διάδοσης του κορωνοιού.Κεντρική ομιλήτρια της εκδήλωσης ήταν το μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευση Ν. Σερρών «Ο Εμμ.Παπάς» Ελένη Δαλίσκα. Μετά το πέρας της ομιλίας ακολούθησε πορεία στο κέντρο της πόλης.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα