Συλλαλητήριο Κυριακής: Τα έκτακτα μέτρα και οι προετοιμασίες

10:23 3/2/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Κανονικά διεξάγεται η κίνηση των οχημάτων στο Σύνταγμα, παρά τις «πυρετώδεις», όπως χαρακτήρισε τις προετοιμασίες για το συλλαλητήριο, ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων. «Εκπληκτική» χαρακτήρισε ο Γιώργος Τάσιος τη συμμετοχή από Πελοπόννησο και Στερεά Ελλάδα, ενώ μίλησε για «κάθοδο από τη Βόρεια Ελλάδα

και απόβαση από την Κρήτη». «Δεν θέλουμε φαινόμενα βίας, αλλά να εκφράσουμε βούληση για ειρηνικό μέλλον», τόνισε ο κ. Τάσιος εκ μέρους των διοργανωτών.

Όπως ανέφερε, από την εξέδρα που στήθηκε στην αρχή της Ερμού, θα εκφωνηθούν 20 μονόλεπτοι χαιρετισμοί από ομάδες του Ελληνισμού (και από το εξωτερικό), η ανακοίνωση της Μοναστικής Κοινότητας του Αγίου Όρους, η τοποθέτηση της Εκκλησίας, η ομιλία του συνταγματολόγου Γιώργου Κασιμάτη και «κορύφωση» θα αποτελέσει το μήνυμα του Μίκη Θεοδωράκη.

Δύο χιλιάδες αστυνομικοί θα διατεθούν για την ασφαλή διεξαγωγή του συλλαλητηρίου της Κυριακής στην πλατεία Συντάγματος. Στατικές αστυνομικές δυνάμεις θα αναπτυχθούν σε σταθμούς του Μετρό, δημόσια κτήρια και περιμετρικά της διαδήλωσης.
«Τόσο οι Αρχές, όσο και οι διοργανωτές, πρέπει να περιφρουρήσουν το συλλαλητήριο» τόνισε ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης.

Στο πλαίσιο των μέτρων της ΕΛ.ΑΣ, θα δημιουργηθούν και ζώνες ασφαλείας με φραγμούς στη συμβολή των οδών Πανεπιστημίου και Αμερικής καθώς αντισυγκέντρωση θα πραγματοποιήσουν αντιεξουσιαστές στις 12 το μεσημέρι της Κυριακής στα Προπύλαια.

Κλειστοί από τις 10 το πρωί θα είναι οι σταθμοί του Μετρό: «Σύνταγμα», «Πανεπιστημίου» και «Ομόνοια».

Συλλαλητήριο Κυριακής: Τα μέτρα της ΕΛ.ΑΣ.-Πώς θα κινηθεί το Μετρό (video)

Τα λεωφορεία που φθάνουν από τη Βόρεια Ελλάδα θα σταθμεύουν στο Μπάντμιντον και όσα λεωφορεία έρχονται από Πελοπόννησο και Δυτική Ελλάδα θα σταθμεύουν στη λεωφόρο Συγγρού και αν χρειαστεί και στο κλειστό του Τάε Κβον Ντο στο Παλαιό Φάληρο.

ΠΗΓΗ:ΕΡΤ1/Ρεπορτάζ: Ηλίας Κούκος

Σχετικές ειδήσεις: Αντίστροφη μέτρηση για το συλλαλητήριο της Κυριακής – Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας (video)

Συνεχίζεται η πολιτική κόντρα κυβέρνησης-ΝΔ για Σκοπιανό και συλλαλητήριο
Keywords
Τυχαία Θέματα