Συλλαλητήριο για τη Μακεδονία και αντισυγκέντρωση σήμερα στη Θεσσαλονίκη

16:32 1/7/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Νέο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία θα πραγματοποιηθεί σήμερα στη Θεσσαλονίκη μετά από διαδικτυακό κάλεσμα. Διαβάστε για το κάλεσμα εδώ. Σύμφωνα με τους διοργανωτές το ραντεβού δίνεται στις 19:00 στο άγαλμα του Ελευθερίου Βενιζέλου. Από εκεί θα ξεκινήσουν πορεία προς το Άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Όπως αναφέρουν στην ανακοίνωση τους «Ο αγώνας συνεχίζεται μέχρι την

ακύρωση της συμφωνίας της παραχώρησης του όρου «Μακεδονία» στα Σκόπια. Δεν εγκαταλείπουμε αυτόν τον αγώνα μέχρι την πλήρη δικαίωση μας. Καλούμε όλο τον κόσμο να παρευρεθεί στις 1 Ιουλίου και ώρα 7μ.μ. μπροστά από το Άγαλμα του Ελευθερίου Βενιζέλου απ’ όπου θα ξεκινήσει και πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης με κατάληξη τον Άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου».

Αντισυγκέντρωση ενάντια στο σημερινό συλλαλητήριο από αντιεξουσιαστές έχει προγραμματιστεί μια ώρα νωρίτερα, στις 18:00, στο πάρκο στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης.

Συλλαλητήριο για τη Μακεδονία και στην Αθήνα

Στην Αθήνα, το συλλαλητήριο για τη Μακεδονία θα γίνει στο Σύνταγμα, μπροστά στη Βουλή. Όπως έχει ανακοινωθεί θα ξεκινήσει στις 6 μ.μ. και διοργανωτές είναι το κίνημα Εθνικής Άμυνας για τη Μακεδονία «Μέγας Αλέξανδρος» και η Επιστημονική Επιτροπή Εθνικών Ζητημάτων.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα