Συγκρατημένα αισιόδοξη για την Ελλάδα το 2ο εξάμηνο είναι η BofA

15:12 29/8/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Η εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων θα κρίνει τις μακροχρόνιες προοπτικές της ελληνικής οικονομίας που παραμένουν αδύνατες αλλά η βραχυπρόθεσμη εικόνα είναι θετική αναφέρει έκθεση της Bank of America-Merrill Lynch (BofA-ML).

Οι αναλυτές της αμερικανικής τράπεζας παρατηρούν ότι η ελληνική οικονομία κινείται καλύτερα των εκτιμήσεων παρά τα σόκ με τα νέα μέτρα λιτότητας και τα capital cotrols,

προσθέτοντας ότι είναι συγκρατημένα αισιόδοξοι για την πορεία της το 2ο εξάμηνο.

Πρέπει να σημειωθεί ότι η έκθεση της BofA-ML βγήκε μετά την δημοσιοποίηση των αναθεωρημένων εκτιμήσεων της ΕΛΣΤΑΤ για το ΑΕΠ του 2ου τριμήνου. Η ελληνική οικονομία συρρικνώθηκε 0,9% σε ετήσια βάση αλλά ανέκαμψε με ρυθμό 0,2% σε τριμηνιαία βάση.

Ο ξένος οίκος παρατηρεί ότι η Ελλάδα βρίσκεται μπροστά σε σημαντικές, ενδεχομένως, εξελίξεις όπως η διευθέτηση του χρέους, το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων από την ΕΚΤ (QE) και ασφαλώς την δεύτερη αξιολόγηση.

Ο ίδιος εκτιμά ότι η Ελλάδα μπορεί να χρειαστεί να περιμένει ως την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης, πιθανόν στις αρχές του 2017, προτού η ΕΚΤ δώσει το πράσινο φως για συμμετοχή της στο QE. Η τελευταία θεωρείται κλειδί για την πτώση των αποδόσεων στα ελληνικά ομόλογα.

Οσον αφορά την δεύτερη αξιολόγηση, οι αναλυτές του ξένου οίκου περιμένουν ότι θα είναι ευκολότερη από την πρώτη αλλά δεν θα είναι «βόλτα στο πάρκο».

Η BofA-ML επισημαίνει ότι το ρίσκο νέων εκλογών είναι ακόμη πολύ ρεαλιστικό.

Keywords
Αναζητήσεις
bofaml
Τυχαία Θέματα