Πορεία προς τη Βουλή των παραγωγών και πωλητών λαϊκών αγορών

11:13 28/4/2014 - Πηγή: ΕΡΤ
Κυκλοφοριακά προβλήματα αυτή την ώρα στο κέντρο της Αθήνας από την πορεία που πραγματοποιούν οι παραγωγοί και οι πωλητές λαϊκών αγορών, που έχουν κηρύξει απεργία διαρκείας αντιδρώντας στο νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης για το υπαίθριο εμπόριο.

Νωρίτερα πραγματοποίησαν συγκέντρωση στην πλατεία Κάνιγγος.

Αντίστοιχη κινητοποίηση πραγματοποιείται και στη Θεσσαλονίκη,
με συγκέντρωση και πορεία στο υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης.

Αντιπροσωπεία των συγκεντρωμένων παρέδωσε ψήφισμα με τις θέσεις τους στο υπουργείο, ενώ σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Αθ. Σκορδάς, σχολίασε ότι το σχέδιο νόμου βρίσκεται σε διαβούλευση από τον Νοέμβριο του 2013 και έχει γίνει πολύ συζήτηση με τους εκπροσώπους του κλάδου «γιατί υπάρχουν παθογένειες στο σύστημα αδειών και πρέπει να αλλάξει». Εξάλλου, υπεραμύνθηκε των ρυθμίσεων, λέγοντας ότι δεν χάνονται θέσεις, αλλά δίνεται προτεραιότητα στους ανέργους και τις ευπαθείς ομάδες και θα γίνεται κλήρωση για να αλλάζουν «πόστα».

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Παραγωγών Λαϊκών Αγορών, Παντελής Μόσχος σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ - ΜΠΕ, σημείωσε ότι «το νέο νομοσχέδιο είναι ταφόπλακα για τις λαϊκές αγορές, θα διώξει του παραγωγούς και τους επαγγελματίες από τις λαϊκές και θα οδηγήσει το λιανεμπόριο των οπωροκηπευτικών στα μεγάλα συμφέροντα και τα σούπερ μάρκετ».

Διαβάστε ακόμη: Χωρίς λαϊκές αγορές από σήμερα - Απεργία διαρκείας
Keywords
Τυχαία Θέματα