Συγκέντρωση νερού και τροφίμων σε γερμανικό σχέδιο πολιτικής προστασίας

11:39 23/8/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Για πρώτη φορά μετά τον Ψυχρό Πόλεμο, η γερμανική κυβέρνηση συμβουλεύει τους πολίτες, να αποθηκεύσουν τρόφιμα και νερό σε εθνικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης.

Ορισμένοι βουλευτές της αντιπολίτευσης σχολίασαν ότι, η νέα έννοια της πολιτικής άμυνας, στηρίζεται στην κινδυνολογία.Η γερμανική ειδησεογραφική ιστοσελίδα Frankfurter Allgemeine (FAZ), αναφέρει ότι η νέα έννοια ορίζεται στις 69 σελίδες του εγγράφου του Γερμανικό Υπουργείο Εσωτερικών.

Σύμφωνα

με το σχέδιο, οι πολίτες καλούνται να αποθηκεύσουν αρκετή τροφή για 10 ημέρες, επειδή αρχικά μια καταστροφή θα μπορούσε να θέσει τις εθνικές υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης εκτός λειτουργίας. Συνιστάται επίσης αποθήκευση νερού για πέντε ημέρες – περίπου δύο λίτρα (μισό γαλόνι) ανά άτομο την ημέρα.

Στο έγγραφο του υπουργείο Εσωτερικών υπογραμμίζεται ότι: «μια επίθεση στο έδαφος της Γερμανίας, όπου θα απαιτηθούν συμβατικά όπλα, είναι απίθανο». Αλλά ο συντάκτης, δεν απέκλεισε, μια σημαντική απειλή για την ασφάλεια στο μέλλον, έτσι ώστε τα μέτρα πολιτικής προστασίας να θεωρηθούν απαραίτητα στο επικείμενο υπουργικό συμβούλιο.

Αμέσως μετά τη δημοσίευση, οι Γερμανοί πολίτες άρχισαν ειρωνικά σχόλια στο tweeter κάτω από το hashtag «Hamsterkaeufe» (πανικό-αγορές).

Οι Γερμανοί φαίνεται, ακολουθούν τους Γάλλους, που είχαν εξαγγείλει παρόμοια μέτρα προστασίας λίγο μετά τα πρώτα χτυπήματα των ισλαμιστών.

ΠΗΓΗ: BBC

Keywords
Αναζητήσεις
Τυχαία Θέματα