Συγκέντρωση για τη Μακεδονία στη Χίο, πορεία και κατάθεση στεφάνων

18:24 4/2/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τη Μακεδονία με διατράνωση της ελληνικότητάς της, πραγματοποιήθηκε στη Χίο.

Στο κάλεσμα του Συλλόγου «Θρακών και Μακεδόνων Χίου», συγκεντρώθηκαν περί τα 400 άτομα, σε μια σαφέστατα μεγαλύτερη συγκέντρωση από ότι την προηγούμενη που είχε πραγματοποιηθεί ταυτόχρονα με το συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης.


Κεντρικός ομιλητής της συγκέντρωσης ο εκπρόσωπος του συνδέσμου εφέδρων αξιωματικών Παύλος Καλογεράκης, που τόνισε

ιδιαίτερα ότι οι συγκεντρωμένοι δεν πρόκειται για εθνικιστές ή ακραίους.


Χαιρετισμούς πραγματοποίησαν από την Τοπική Αυτοδιοίκηση ο αντιπεριφερειάρχης Σταμάτης Κάρμαντζης και ο Δήμαρχος Χίου Μανώλης Βουρνούς. Μεγάλη ήταν η ανταπόκριση του κλήρου, όπου ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητρόπολης Χίου διάβασε μήνυμα του Μητροπολίτη Χίου κ. Διονυσίου (ο οποίος εκ μέρους της ΔΙΣ ήταν ένας εκ των τριών αρχιερέων που παραβρέθηκαν στη συγκέντρωση της Αθήνας). Σύντομη παρουσίαση στη συγκέντρωση έκανε και ο βουλευτής της ΝΔ Νότης Μηταράκης, που όπως ενημέρωσαν οι διοργανωτές θα ταξίδευε για Αθήνα ώστε να συμμετάσχει στο εκεί συλλαλητήριο.


Ακολούθησαν χαιρετισμοί εκπροσώπων φορέων και στη συνέχεια οι συγκεντρωμένοι, που είχαν μειωθεί σημαντικά λόγω του ψιλόβροχου, τραγούδησαν το «Μακεδονία ξακουστή» και έψαλαν τον Εθνικό Υμνο. Ακολούθησε πορεία και κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο Πεσόντων. Η συγκέντρωση έληξε με πορεία μέχρι τα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας Χίου.

Πάντως από τη συγκέντρωση της Χίου εξέλειπαν οι σκηνές φολκλόρ από τους συμμετέχοντες.

Keywords
Τυχαία Θέματα