Συγκεντρώσεις κατά των πλειστηριασμών

12:27 10/1/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Σε ετοιμότητα βρίσκονται συνδικάτα και κινήματα ενάντια στους πλειστηριασμούς καθώς σήμερα το απόγευμα έχουν προγραμματίσει κινητοποιήσεις έξω από τα δικαστήρια.

Συγκεκριμένα το Εργατικό Κέντρο Λάρισας έχει προγραμματίσει κινητοποίηση έξω από τα δικαστήρια στις 3.30 το απόγευμα, τονίζοντας, ότι «η λαϊκή οικογένεια εκτός των τοκογλύφων τραπεζιτών και των φάντς που ετοιμάζονται μέσα από ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς να αρπάξουν σπίτια, θα έρχεται αντιμέτωπη και με το κράτος που βάζει στόχαστρο του τη λαϊκή στέγη για χρέη στο δημόσιο. Είναι ένα ακόμα κυβερνητικό βήμα πίεσης και εκβιασμού

προς το λαό που αδυνατεί να πληρώσει την φοροληστεία που του γίνεται με έμμεσους και άμεσους φόρους. Καλούμε τους εργαζόμενους, τον λαό σε ένταση της πάλης, για προστασία της λαϊκής κατοικίας. Ο κάθε χώρος εργασίας, η κάθε γειτονιά να γίνουν σημεία αντίστασης και οργάνωσης . Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη και του κράτους». Κάλεσμα απευθύνει και η ΛΑΕ που καλεί τους πολίτες σε συγκέντρωση στις 3 το απόγευμα έξω από το ειρηνοδικείο Λάρισας.

Επίσης, η Πρωτοβουλία κατά των πλειστηριασμών Λάρισα, με ανακοίνωση της ενημερώνει ότι θα είναι και σήμερα στο ειρηνοδικείο όπου με κινητοποιήσεις θα ακυρώσει στην πράξη τους πλειστηριασμούς και τους νόμους που στόχο έχουν τον εκφοβισμό και την τιμωρία του αγώνα τους.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση από σήμερα και στο επόμενο διάστημα θα βγουν στο σφυρί 23 ακίνητα.

Στο μεταξύ μιλώντας στην ΕΡΤ Λάρισας ο αντιπρόεδρος του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείου Λάρισας κ. Δημήτρης Παπαστεργίου υπεραμύνθηκε των φυσικών πλειστηριασμών και τάχθηκε κατά των ηλεκτρονικών.

«Εμείς καταθέσαμε την πρόταση μας και τασσόμαστε υπέρ των φυσικών πλειστηριασμών και κατά των ηλεκτρονικών. Οι πλειστηριασμοί πρέπει να γίνονται στα ειρηνοδικεία, σε δημόσιο χώρο. Αυτός ήταν και ο λόγος που απείχαμε από τα καθήκοντα μας».

Keywords
Τυχαία Θέματα