Συγκεντρώσεις και συλλαλητήρια στην Ομόνοια για την επίσκεψη Ομπάμα

21:30 14/11/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Συγκεντρώσεις και συλλαλητήρια, ενάντια στην επίσκεψη του Μπαράκ Ομπάμα, διοργανώνονται την Τρίτη 15 Νοεμβρίου το απόγευμα από το ΠΑΜΕ, την ΑΔΕΔΥ, τη ΔΟΕ, την ΕΕΔΥΕ, εργατικά συνδικάτα, συλλόγους αυτοαπασχολουμένων και φοιτητικούς συλλόγους, αλλά και ομάδων αντιεξουσιαστών. Σύμφωνα με την Ελληνική Αστυνομία σγκεντρώσεις θα μπορούν

να γίνουν μόνο στην Ομόνοια και τα Προπύλαια.

Συγκέντρωση διοργανώνει το ΠΑΜΕ για την Τρίτη 15 Νοεμβρίου στις 6:30 το απόγευμα στην Ομόνοια και καλεί τους εργαζόμενους του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα να δώσουν σε αυτή την απαγόρευση μαζική απάντηση αλλά και ενάντια στον Αμερικανό πρόεδρο «κύριο εκπρόσωπο των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων, με μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο». Το ΠΑΜΕ υποστηρίζει ότι κ. Ομπάμα έρχεται στην Ελλάδα για να διασφαλίσει την αποτελεσματικότητα στους «ιμπεριαλιστικούς» σχεδιασμούς στην περιοχή και την πιο ενεργό συμμετοχή της χώρας μας σε αυτούς.

«Όλοι στα συλλαλητήρια ενάντια στον ιμπεριαλισμό και στον πόλεμο», αναφέρει η ΑΔΕΔΥ σε κάλεσμα της για την επίσκεψη Ομπάμα και καταγγέλει την κυβέρνηση για σύμπλευση με τα συμφέροντα των ΗΠΑ-ΔΝΤ-ΕΕ-ΝΑΤΟ. Επίσης, καλεί τους εργαζομένους να πάρουν όλοι μέρος στην πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία.

Κάλεσμα για την ίδια συγκέντρωση απευθύνουν η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ), τα εργατικά συνδικάτα, οι σύλλογοι αυτοαπασχολούμενων, οι σύλλογοι γυναικών και φοιτητικοί σύλλογοι.

Επίσης, η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας (ΔΟΕ) προτρέπει «όλοι στους δρόμους και στα συλλαλητήρια για την επίσκεψη Ομπάμα» και υποστηρίζει ότι «η παρουσία του αμερικανού προέδρου αποτελεί πρόκληση για τον ελληνικό λαό, την παραμονή της επετείου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου κατά της αμερικανοκίνητης χούντας».

Με αφετηρία το Πολυτεχνείο και προορισμό την αμερικανική πρεσβεία έχουν προγραμματιστεί και συγκεντρώσεις αντιεξουσιαστών.
Ειδικότερα:

Σε συγκέντρωση στο Πολυτεχνείο στις 5 το απόγευμα της Τρίτης καλεί η Οργάνωση Μαχητικού Αντιφασισμού (ΟΡΜΑ).

Την ίδια ημέρα, στις 5.30μμ, επίσης στο Πολυτεχνείο, θα συγκεντρωθούν η αναρχική ομάδα Ρουβίκωνας, η αναρχική συλλογικότητα Νέας Φιλαδέλφειας, η «Κόκκινη γραμμή-ομάδα για την εργατική αντεπίθεση» και η «Συνέλευση αναρχικών-κομμουνιστών για την ταξική αντεπίθεση ενάντια στην ΕΕ».

Στις 6 μμ, και πάλι στο Πολυτεχνείο, συγκέντρωση και πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία οργανώνουν μέλη της Ανοιχτής Συνέλευσης Αναρχικών και της Αυτοοργανωμένης Δομής Υγείας Εξαρχείων (ΑΔΥΕ).

Keywords
Τυχαία Θέματα