Συγχαρητήρια πολιτειακής και πολιτικής ηγεσίας στην Εθνική Μπάσκετ Νέων

09:47 24/7/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Άλλη μία χρυσή σελίδα στον ελληνικό αθλητισμό πρόσθεσε η Εθνική ομάδα Νέων στο μπάσκετ με την κατάκτηση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, καθώς επικράτησε με 65-56 του Ισραήλ και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο. Σύσσωμη η πολιτειακή και πολιτική ηγεσία συνεχάρη την προσπάθεια της εθνικής νέων για την σπουδαία διάκριση.

Τα συγχαρητήριά του έστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος στην Εθνική Ομάδα Νέων για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου.

«Η νέα κορυφαία ευρωπαϊκή σας διάκριση, σε συνδυασμό μάλιστα

με το ξεχωριστό ήθος σας, μας κάνει όλους υπερήφανους. Επιπλέον όμως δείχνει, ιδίως στους σημερινούς δύσκολους καιρούς, τον δρόμο στη νέα γενιά του Τόπου μας για τις πραγματικές δυνατότητές της και τις μεγάλες προοπτικές της. Θερμά συγχαρητήρια», είπε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας στο συγχαρητήριο τηλεγράφημά του.

Θερμά συγχαρητήρια στους Νέους της Εθνικής ομάδας μπάσκετ έστειλε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, με αναρτήσεις του στο Twitter, χαρακτηρίζοντας την ομάδα «ακόμα μια χρυσή γενιά του ελληνικού μπάσκετ».

Θερμά συγχαρητήρια στους Νέους της Εθνικής ομάδας μπάσκετ για την πρόκριση. Καλή επιτυχία στον τελικό! #HellasU20M #FIBAU20Europe

— Prime Minister GR (@PrimeministerGR) July 22, 2017

Ακόμα μια χρυσή γενιά του ελληνικού μπάσκετ, μας κάνει υπερήφανους. #FIBAU20Europe pic.twitter.com/lvVh2Ltkor

— Prime Minister GR (@PrimeministerGR) July 23, 2017

«Θερμά συγχαρητήρια στους Νέους της Εθνικής ομάδας μπάσκετ για την πρόκριση. Καλή επιτυχία στον τελικό!», είπε ο πρωθυπουργός, σε προηγούμενη ανάρτηση, προσθέτοντας αργότερα όταν κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο στον τελικό, «Ακόμα μια χρυσή γενιά του ελληνικού μπάσκετ, μας κάνει υπερήφανους.»

Ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, μετά την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου από την Εθνική ομάδα Νέων Ανδρών στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα μπάσκετ, προέβη στην κάτωθι δήλωση: «Η Ελλάδα βρίσκεται ξανά στην κορυφή της Ευρώπης χάρη στα παιδιά της Εθνικής ομάδας μπάσκετ των Νέων Ανδρών. Το μέλλον της χώρας δίνει τις δικές του απαντήσεις βροντοφωνάζοντας πως η Ελλάδα μπορεί να στηριχτεί στις δικές της δυνάμεις για να προχωρήσει μπροστά. Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά, τους προπονητές τους, την ομοσπονδία και σε όλους όσοι συνέβαλαν στην τεράστια αυτή επιτυχία».

Οι Έλληνες αθλητές έχουν και την ψυχή και την ποιότητα να πρωταγωνιστούν στο κορυφαίο επίπεδο, δήλωσε σε συγχαρητήριο τηλεγράφημά της η αναπληρώτρια τομεάρχης Πολιτισμού και Αθλητισμού της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β’ Αθηνών κυρία Άννα Καραμανλή.

Στον θρίαμβο του Ευρωμπάσκετ 1987 και την εκτενέστερη συμμετοχή νέων Ελλήνων αθλητών στις ελληνικές ομάδες αναφέρεται το συγχαρητήριο μήνυμα του τομέα Νέας Γενιάς και Αθλητισμού του Ποταμιού, για το χρυσό μετάλλιο της Εθνικής Νέων Μπάσκετ.

Η Εθνική Νέων Μπάσκετ απέδειξε ότι με σκληρή δουλειά και πίστη στους στόχους μπορούν να γίνουν ανατροπές, είπε σε δήλωσή της για το χρυσό μετάλλιο της ομάδας η Ένωση Κεντρώων.

Πηγή: ΕΡΤ, Α’ Πρόγραμμα, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα