Στράτος Γεωργούλας: «Απευθείας αναθέσεις δια-παραταξιακές και ανασυγκροτήσεις νομικών προσώπων Δήμου»

09:48 22/3/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Ο Επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «ο Άλλος Δρόμος» Στράτος Γεωργούλας, σε ανακοίνωση σχολιάζει το τρόπο με τον οποίο γίνονται οι διαδικασίες προμήθειας υλικών και υπηρεσιών. Συγκεκριμένα αναφέρει:

«Η παράταξή μας ήταν και παραμένει αντίθετη σε διαδικασίες προμήθειας υλικών και υπηρεσιών που βρίσκονται στα όρια της απευθείας ανάθεσης, όπως αυτές εγκρίνονται από την Οικονομική Επιτροπή και σε συνέχεια από το δημοτικό συμβούλιο.
Τέτοιες αποφάσεις έρχονται σε κάθε δημοτικό συμβούλιο και εμείς καταψηφίζουμε όπως και στο σημερινό, για ζητήματα προμήθειας

πινακίδων, προμήθειας εργαλείων μηχανημάτων και για εξειδικευμένη στήριξη του Δήμου Λέσβου για εκπόνηση του επιχειρησιακού προγράμματος.
Το σημαντικό όμως είναι ότι τέτοιες αποφάσεις απευθείας ανάθεσης στην Οικονομική Επιτροπή ψηφίζονται ομόφωνα και από τα μέλη της αντιπολίτευσης (Κυρατζής, Καραγεωργίου , Κουμαράς).
Ίσως για αυτό το λόγο, η συγκεκριμένη παράταξη δεν δέχθηκε να συμμετέχει η παράταξή μας ως αντιπολίτευση, στην Οικονομική Επιτροπή στις δημαιρεσίες του προηγούμενου ΔΣ.
Ίσως για αυτό το λόγο η συγκεκριμένη παράταξη δεν δέχθηκε να συμμετέχει η παράταξή μας και στο ΔΣ του Λιμενικού Ταμείου και στο Νομικό Πρόσωπο Πολιτισμού, Αθλητισμού και Τουρισμού, στο σημερινό δημοτικό συμβούλιο, ίσως για αυτό η δημοτική αρχή αρνήθηκε τη συμμετοχή πολιτών που πρότεινε η παράταξή μας, περιμένοντας αντίστοιχες απευθείας αναθέσεις και σε αυτά τα νομικά πρόσωπα,
Γιατί γνωρίζει ότι ουδέποτε θα ήμασταν θετικοί σε απευθείας αναθέσεις, γιατί γνωρίζει ότι ποτέ δεν θα συμπράτταμε σε τέτοιες διεργασίες σε επιτροπές του Δήμου.
Ο Άλλος Δρόμος θα συνεχίσει τον αγώνα στο δημοτικό συμβούλιο για διαφάνεια και ορθή διοίκηση σε κάθε επιτροπή και νομικό πρόσωπο και ας μην θέλουν συμπολίτευση και αξιωματική αντιπολίτευση να συμμετέχουμε σε αυτά.»

Keywords
Τυχαία Θέματα