Στους Σοφάδες Καρδίτσας η Συνάντηση Σχολικών Χορωδιών

16:22 13/3/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Στους Σοφάδες μεταφέρεται αύριο στις 8:15 το βράδυ η 9η Διεθνής Συνάντηση Σχολικών Χορωδιών Καρδίτσας του 35ου Διεθνούς Φεστιβάλ Καρδίτσας, προκειμένου να γίνουν κοινωνοί του μουσικοχορωδιακού γίγνεσθαι, που για 17 μέρες ο Νομός Καρδίτσας φιλοξενεί, και οι πολίτες του Δήμου Σοφάδων. Στην πρωτοβουλία του Διεθνούς Φεστιβάλ Καρδίτσας τόσο ο Δήμος Σοφάδων όσο και το 1ο Δημοτικό Σχολείο Σοφάδων, ανταποκρίθηκαν θετικά έτσι ώστε να υλοποιηθεί μια σημαντική μουσική εκδήλωση στο Πνευματικό Κέντρο

του Δήμου Σοφάδων. Η πόλη των Σοφάδων θα έχει την χαρά να φιλοξενήσει τη φανταστική σχολική χορωδία του Δημοτικού Σχολείου Saint Sava του Νis της Σερβίας. Πρόκειται για μια από τις κορυφαίες Σχολικές Ευρωπαϊκές Χορωδίες με πολλές εμφανίσεις σε Φεστιβάλ και Διεθνείς Οργανισμούς στην Ιταλία, τη Γαλλία, την Ελβετία, την Τουρκία, την Τσεχία και τα Σκόπια, ενώ από το 2010 κατατάσσεται στην πρώτη κατηγορία Σχολικών Χορωδιών στη Σερβία.

Ένας Θεσμός καταξιωμένος με διεθνές κύρος στους μουσικούς κύκλους της Ελλάδας και του Εξωτερικού, θεσμός- πρότυπο επαρχιακού Φεστιβάλ ,που τελεί υπό τη καλλιτεχνική διεύθυνση του Καθηγητή και Μαέστρου Νίκου Ευθυμιάδη. Οι δραστηριότητες και συναυλίες εκτός Καρδίτσας, στο Μουζάκι, στους Σοφάδες και στον Παλαμά έχουν σκοπό να φέρουν σε επαφή τα ευρύτερα στρώματα του Νομού Καρδίτσας με το ποιοτικό και αξιόλογο τραγούδι. Να σημειωθεί ότι στους Σοφάδες θα πραγματωθεί η αδελφοποίηση μεταξύ των Χορωδιών του Δημοτικού Σχολείου «Saint Sava» του Nis της Σερβίας και του 1ου Δημοτικού σχολείου Σοφάδων, δίνοντας τη δυνατότητα στους μαθητές και των δύο σχολείων να γνωριστούν, να ανταλλάξουν ιδέες και σκέψεις και κυρίως να δημιουργήσουν δεσμούς φιλίας με αφόρμηση τη μουσική. Η αδελφοποίηση των δύο σχολείων είναι ιδιαίτερα σημαντική και θα συντελέσει στην πολιτιστική και πολιτισμική γνωριμία των δύο χωρών.

Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΗ.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 11ης ΗΜΕΡΑΣ:
11η ΗΜΕΡΑ: ΤΡΙΤΗ 14/3/2017-ΩΡΑ 8:15μ.μ. ( Πνευματικό Κέντρο Δήμου Σοφάδων)
ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ:
1) Χορωδία του 1ου Δημοτικού Σχολείου Σοφάδων υπό τη διεύθυνση της Εύης Γιαμοπούλου.
2) Χορωδία Δημοτικού Σχολείου «Saint Sava» του Nis της Σερβίας υπό τη διεύθυνση της Gordana Stamenkovic.

Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Η 9η Διεθνής Συνάντηση Σχολικών Χορωδιών Καρδίτσας υλοποιείται σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων, την Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας, το Δήμο Καρδίτσας, το Δήμο Μουζακίου, τη Διεύθυνση Περιφερειακής Εκπαίδευσης Θεσσαλίας, το Επιμελητήριο Καρδίτσας, η Συνεταιριστική Τράπεζα Καρδίτσας, την Πανελλήνια Ομοσπονδία Χορωδιών και Διευθυντών Χορωδίας και υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και του Υπουργείου Τουρισμού.

Χορηγοί της 9ης Διεθνούς Συνάντησης Σχολικών Χορωδιών Καρδίτσας είναι οι ακόλουθοι:
Mouzaki Palace, Το νησί της μάγισσας Κίρκης, Goodys, ΚΙΕRΙΟΝ ΗΟΤEL, Φαγοτόπι, ΘΕΟΝΗ, E-SCHOΟL, COMPULAND, ΙΤΑΛΙΚΟ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ “LA FIAMMA”, ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΚΑΡΑΜΗΤΡΟΥ, ΚΤΗΜΑ ΧΑΛΙΛΗ, ΜΟΥΣΙΚΟΣ ΟΙΚΟΣ ΠΑΠΑΓΡΗΓΟΡΙΟΥ-ΝΑΚΑΣ, Εστιατόριο «Το Πορτοκάλι», ΙΚΤΕΟ Kαρδίτσας, RESTAURANT «Το Συμπόσιο», Τεχνικός πιάνου «Αθηνά Καραγιάννη», Εστιατόριο «Πλίθινο Παντοπωλείο», HOTEL ΑΥΡΑ, ΗΟΤΕL ΑΣΤΡΟΝ, Υπεραστικό ΚΤΕΛ Καρδίτσας, ACS, KEΡΑΜΑΡΙΟ, Ιππικός Όμιλος «Φιλόνεικος», Βρεφικός παιδικός σταθμός « Παιδικός κήπος», Βιντεοσκοπήσεις-Φωτογραφίσεις Κολοβός

Keywords
Τυχαία Θέματα