Στους 85 ο αριθμός των ταυτοποιημένων νεκρών-2η μέρα υποβολής αιτήσεων (video)

20:12 1/8/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Αυξάνεται ο αριθμός των θυμάτων από την καταστροφική πυρκαγιά στο Μάτι. Σύμφωνα με τελευταία ενημέρωση της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών της Ελληνικής Αστυνομίας ο αριθμός των ταυτοποιημένων νεκρών ανέρχεται 81, ενώ σε αυτούς προστίθεται ο αριθμός τεσσάρων ατόμων οι οποίοι κατέληξαν νοσηλευόμενοι σε νοσοκομεία της Αττικής. Επίσης ένα άτομο υπολογίζεται ως αγνοούμενο με βάση την υποβολή επισήμων δηλώσεων από οικεία του πρόσωπα.

Τα ορφανά του Λύρειου Ιδρύματος βρήκαν στέγη στην ελληνική κοινότητα της Αλεξάνδρειας, στην Αίγυπτο.

Ολοκληρώθηκε
η αυτοψία των κτηρίων- Αρχίζουν οι κατεδαφίσεις

350 μηχανικοί του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών και των εποπτευόμενων φορέων, ολοκλήρωσαν τον πρώτο κύκλο των αυτοψιών σε περίπου 3700 σπίτια σε Κινέτα, Μαραθώνα, Μάτι, Ραφήνα και Βουτζά.

Από το πρωί της Τετάρτης, έχουν βγει κλιμάκια που κάνουν τον επόμενο έλεγχο, τριμελούς επιτροπής για τα κόκκινα σπίτια για να ξεκινήσει γρήγορα η διαδικασία κατεδάφισης. Στόχος είναι να ξεκινήσουν άμεσα οι κατεδαφίσεις και αμέσως μετά οι μελέτες ανακατασκευής.

Τις επόμενες ημέρες θα βγουν οι αποφάσεις για την στεγαστική συνδρομή. Θα απευθύνεται σε κάθε ένα σπίτι, αλλά θα αφορά μέχρι 150 τετραγωνικά, προκειμένου έτσι να διασφαλιστεί η στέγη για όλους τους ιδιοκτήτες κόκκινων κτιρίων.

Όπως τόνισε ο Γενικός Γραμματέας Υποδομών και Μεταφορών, Θάνος Βούρδας, «τις αμέσως επόμενες ημέρες γίνεται η οριοθέτηση των κτιρίων που έχουν υποστεί τις ζημιές προκειμένου να μπορέσει να δοθεί η συνδρομή που θα εκδοθεί σχετική απόφαση για να γίνει είτε για επισκευή είτε για ανακατασκευή.»

2η ημέρα υποβολής αιτήσεων για τα επιδόματα

Στα 4 κέντρα Υποδοχής των Αιτήσεων για το πρώτο βοήθημα της εφάπαξ ενίσχυσης με τη μορφή επιδόματος σε πληγέντα φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις, κατά την χθεσινή πρώτη μέρα έναρξης της διαδικασίας υπεβλήθησαν 602 αιτήσεις συνολικά.
Οι 207 κατατέθηκαν στο Δημαρχείο Ραφήνας-Πικερμίου, οι 202 στον Δήμο Μαραθώνα, οι 163 στον Δήμο Μεγαρέων και οι υπόλοιπες 30 στο κεντρικό κτίριο του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

Αποκαθίσταται σταδιακά η ηλεκτροδότηση

Από τους 51 υποσταθμούς της ΔΕΗ που καταστράφηκαν από τη φωτιά έχουν αντικατασταθεί όλοι εκτός από 5 υποσταθμούς που βρίσκονται ακόμα εκτός λειτουργείας αλλά δεν επηρεάζουν καθοριστικά την ηλεκτροδότηση της περιοχής.

Keywords
Τυχαία Θέματα