Στους 76 ο αριθμός των ταυτοποιημένων νεκρών-Αγνοούνται ακόμη 8 άνθρωποι (video)

20:58 31/7/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Σύμφωνα με την τελευταία επίσημη ενημέρωση από το Πυροσβεστικό Σώμα, ο αριθμός των ταυτοποιημένων νεκρών από τις πυρκαγιές ανέρχεται στους 76. Στους 4 ο αριθμός ατόμων οι οποίοι κατέληξαν νοσηλευόμενοι σε νοσοκομεία της Αττικής. Στους 8 οι αγνοούμενοι σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας νοσηλεύονται 11 από τους 43 ενήλικες, σε κρίσιμη κατάσταση. Σε εξέλιξη οι έρευνες για τον εντοπισμό των αγνοουμένων. Στο μεταξύ, απρόσκοπτα κύλησε η πρώτη μέρα της διαδικασίας για τις αιτήσεις των δικαιούχων για τα βοηθήματα. Συνεχίζονται

οι προσπάθειες για την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης.

Στην επιχείρηση για τον εντοπισμό των αγνοουμένων επιχείρησαν οκτώ σκάφη του Λιμενικού, ένα ελικόπτερο και το ερευνητικό καταδυτικό σκάφος «Αργώ». Οι άνδρες της Μονάδας Υποβρύχιων Αποστολών πραγματοποίησαν παράκτιες έρευνες. Η διαδικασία αυτή θα συνεχιστεί μέχρι να βρεθούν όλοι οι αγνοούμενοι.

Ομαλά η διαδικασία

Από το πρωί της Τρίτης δικαιούχοι του επιδόματος προσήλθαν για να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους στο Πνευματικό Κέντρο Ραφήνας (δίπλα από το δημαρχείο), στο Κλειστό Γυμναστήριο Μαραθώνα (στην αφετηρία έναρξης της μαραθώνιας διαδρομής), στο ΚΑΠΗ Κινέτας (56,5 χλμ. Παλαιάς Εθνικής Οδού Αθηνών- Κορίνθου) και στο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών (Αναστάσεως 2 και Τσιγάντε, Παπάγου). Μαζικό κλιμάκιο του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών καθώς και εργαζόμενοι της τοπικής αυτοδιοίκησης βρίσκονται από τις 8.00 το πρωί έως τις 8.00 το βράδυ στα σημεία υποδοχής προκειμένου να εξυπηρετήσουν τους πολίτες.

Δ. Τζανακόπουλος: Η κυβέρνηση θα συγκρουστεί με τα συμφέροντα για την αποφυγή παρόμοιας καταστροφής (video)

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής έδωσε παραγγελία στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης που διενεργείται για την πυρκαγιά της 23ης Ιουλίου 2018 στην Ανατολική Αττική, να ερευνηθεί εάν είχαν τηρηθεί τα όσα νομοθετικά προβλέπονται για την ελεύθερη πρόσβαση των πολιτών στις παραλίες και τις ακτές.

Keywords
Τυχαία Θέματα