Σχολεία της Πάτρας στην Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής

16:16 31/10/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Το φετινό συναρπαστικό θέμα της Ολυμπιάδας Εκπαιδευτικής Ρομποτικής WRO™ έχει τίτλο FOOD MATTERS και εστιάζει στους τρόπους με τους οποίους καλλιεργούνται, διανέμονται και καταναλώνονται τα τρόφιμα.

Οι νικήτριες ομάδες του 10ου Εθνικού Διαγωνισμού W.R.O.™ (1/7/2018) αποτελούν τη δωδεκαμελή ελληνική αποστολή, του παγκόσμιου Τελικού της φετινής World Robot Olympiad™ 2018, που θα διεξαχθεί από τις 16 έως τις 18 Νοεμβρίου 2018 στο Τσιάνγκ Μάι, στο βόρειο τμήμα της Ταϊλάνδης.

Οι

ομάδες που συμμετέχουν, καλούνται να σχεδιάσουν, να κατασκευάσουν και να προγραμματίσουν ένα ρομπότ που είτε θα χρησιμοποιείται σε δοκιμασίες πίστας (Regular κατηγορία), είτε θα προσομοιώνει ένα επιστημονικό σχετικό με τη φετινή θεματολογία της αειφόρου ανάπτυξης (Open κατηγορία).

Από τις 12 ομάδες της ελληνικής αποστολής που προκρίθηκαν στην Ολυμπιάδα Ρομποτικής στην Ταϊλάνδη, οι 2 προέρχονται από σχολεία της Πάτρας:

1η Θέση Διαγωνιστική Δημοτικού

Ομάδα: Teamwork Happiness Προπονητής: Ανέστης Βοβός

Μαθήτριες: Ραβασοπούλου Σταματία, Βοβού Ερμιόνη και Βοβού Κλειώ (49ο Δημοτικό Σχολείο Πατρών)

2η Θέση Διαγωνιστική Γυμνασίου

Ομάδα: Teamwork Prime Προπονητής: Ανέστης Βοβός

Μαθητές: Νταλαπέρα Αγγελική, Νιφόρα Ανδριάνα και Σχοινάς – Μπονάτσος Χρήστος – Παναγιώτης (Γυμνάσιο Καστριτσίου)

Η Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής (World Robot Olympiad™) είναι ένα εξόχως σημαντικό, παγκόσμιο γεγονός για την επιστήμη, την τεχνολογία και την εκπαίδευση. Η W.R.O.™ συγκεντρώνει παιδιά και νέους από όλον τον κόσμο με σκοπό να βοηθηθούν να αναπτύξουν τη δημιουργικότητά τους και την ικανότητά τους για επίλυση προβλημάτων, μέσα από τη συμμετοχή τους σε δύσκολους και δημιουργικούς διαγωνισμούς εκπαιδευτικής ρομποτικής.

Για το έτος 2018 ο διαγωνισμός τελεί υπό την Αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας, κ. Προκόπη Παυλόπουλου.

Δήμητρα Αναργύρου

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα