Στον Εισαγγελέα σήμερα η Πόλα Ρούπα – Συνεχίζονται οι έρευνες

09:25 6/1/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Στον εισαγγελέα οδηγούνται η Πόλα Ρούπα και η 25χρονη, που συνελήφθησαν την Πέμπτη κατά την επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας στην Ηλιούπολη και στον Άγιο Δημήτριο. Όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, το κατηγορητήριο για την 25χρονη άλλαξε με βάση στοιχεία και ευρήματα που προέκυψαν από το σπίτι που διέμενε η Πόλα Ρούπα στην οδό Ζαϊμη στην Ηλιούπολη και ενώ αρχικά ήταν για υπόθαλψη, προστέθηκε και η συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση.

Την ίδια ώρα στο μικροσκόπιο της Αντιτρομοκρατικής

Υπηρεσίας βρίσκονται τα ευρήματα που εντοπίστηκαν στο σπίτι της Πόλας Ρούπα και εκτιμάται ότι θα αποκαλύψουν συνεργάτες της, αλλα και γιάφκες όπου μέλη του Επαναστατικού Αγώνα κρυβουν οπλισμό και πυρομαχικά.

Ο ηλεκτρονικός υπολογιστής, οι ιδιόχειρες σημειώσεις, οι πλαστές ταυτότητες και τα κλειδιά που βρέθηκαν στο διαμέρισμα της Ηλιούπολης, όπου διέμενε με τον 6χρονο γιο της, καθοδήγησαν τις αρχές κσι σε άλλα σημεία του νομού Αττικής. Μεταξύ αυτών, σε ένα γκαράζ στον Άλιμο, όπου βρέθηκε οπλισμός και πυρομαχικά αλλά και το αυτοκίνητο του Νίκου Μαζιώτη που η αντιτρομοκρατική αναζητούσε από το 2013.

Επίσης, στο διαμέρισμα της Ηλιούπολης, οι αστυνομικοί εντόπισαν ονόματα πολιτικών και επιχειρηματιών.

Εν τω μεταξύ, σε απεργία πείνας προχωρούν ο Νίκος Μαζιώτης και η Πόλα Ρούπα, με αίτημα να δοθεί η επιμέλεια του γιου τους στη γιαγιά και τη θεία του. Το αιτημα υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Ανηλίκων, ωστόσο θα χρειαστεί να γίνει έρευνα για να διαπιστωθεί αν οι συγγενείς του παιδιού τηρούν τις προϋποθέσεις να αναλάβουν την επιμέλειά του.

Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα

Σχετική είδηση: Σύλληψη της καταζητούμενης Ρούπα – Γιάφκα στον Άλιμο (video)

Keywords
Τυχαία Θέματα