Στον αέρα η διάσπαση του δήμου;

21:03 5/2/2019 - Πηγή: ΕΡΤ

Φωτιές άναψε και στη Λέσβο δημοσίευμα κερκυραϊκής ιστοσελίδας ότι το θέμα της διάσπασης των νησιωτικών δήμων μπλοκάρει σε θέματα συνταγματικότητας και ότι η συζήτηση μεταφέρεται για μετά τις εκλογές του Μαΐου. Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ Αιγαίου το νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών που επρόκειτο να περιλαμβάνεται η συγκεκριμένη ρύθμιση, είχε προγραμματιστεί να κατατεθεί σήμερα και μάλιστα περιλαμβανόταν

η ρύθμιση αυτή για διάσπαση της Λέσβου σε δύο δήμους, της Κέρκυρας σε τρεις, της Κεφαλονιάς και άλλος ένας ο δήμος του Βελβεντου που δεν ανήκει στη νησιωτική χώρα επίσης σε δύο δήμους. Περιελαμβανε μάλιστα συγκεκριμένες ρυθμίσεις για το προσωπικο, την τεχνική υπηρεσία, το δημοτικό λιμενικό ταμείοΛέσβου ακόμα και για το Ζαχάρειο Ίδρυμα στην Αγία Παρασκευή!

Η κατάθεση λοιπόν του νομοσχεδίου βρίσκεται ακόμα στον αέρα καθώς απ ότι φαίνεται το Υπουργείο Εσωτερικών δέχεται πιέσεις και από «φίλια πυρά». Προχθές σε δηλώσεις του ο βουλευτής Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Παυλίδης κατά την ομιλία του σε πολιτική εκδήλωση υποστήριξε ότι η κατάθεση της νομοθετικής πρωτοβουλίας βρίσκεται πλέον στο τελικό της στάδιο, παρά τις προσπάθειες ορισμένων θεσμικών παραγόντων να «τορπιλίσουν» τη διαδικασία. «Ο πολιτικός χώρος που ανήκω έχει συγκεκριμένη πολιτική άποψη και δεν μπορεί πολιτικοί και θεσμικοί παράγοντες να έχουν μια διαφορετική στάση από αυτή που έχει ο χώρος, ειδικά όταν δεν έχουν μεγάλη αυτοδιοικητική εμπειρία. Και συνεχίζουν να τορπιλίζουν αυτή την κατάσταση. Θέλω να πιστεύω ότι δεν θα βρουν γόνιμο έδαφος στο Υπουργείο στο να ακυρώσουν την προσπάθεια αυτή που βρίσκεται σε τελικό στάδιο. Και να είναι σίγουροι ότι όπως και αν είναι, θα αναγκαστώ να πω τα ονόματά τους όταν φτάσουμε στην κατάλληλη στιγμή καθώς ο τορπιλισμός αυτός μπορεί να δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα γιατί είμαστε σε φάση νομοθέτησης. Αυτοί οφείλουν να απολογηθούν στην κοινωνία», υπογράμμισε στην ομιλία του μεταξύ άλλων ο Κ. Παυλίδης.

O τοπικός ΣΥΡΙΖΑ είναι σε κατάσταση αναμονής καθώς μέχρι πριν λίγες ώρες υπήρχαν οι διαβεβαιώσεις ότι η ρύθμιση για την διάσπαση θα κατατεθεί.

Το θέμα πάντως δεν έχει ακόμα κλείσει και αναμένονται εξελίξεις τις επόμενες ώρες.

The post Στον αέρα η διάσπαση του δήμου; appeared first on ΕΡΤ Αιγαίου.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα